avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala asociatie de proprietari

Art.23, alin 5 unde se precizează “ proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator, asupra oricărei adunări generale a asociaţiei de proprietari, cu cel puţin 7 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale”.
Art 24, alin.3, unde se precizează “ la adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora”.
Urmare celor doua articole, nu se subintelege ca la a doua ca sa se poata adopta hotararile ar trebui sa existe un nr. de zile intre 7 - 10 zile? pentru a exista dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora? Ptr. ca daca ar fi o singura zi nu ar fi intrunita dovada convocarii, nu?! Ce ziceti?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:12, 3 Decembrie 2014
Adunarea generala trebuie reconvocata in maxim 10 zile ....
anitadana a scris:


pentru a exista dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora?


Dovada convocarii proprietarilor se realizeaza cu tabelul convocator semnat de catre proprietari
La adunarea generala reconvocata - daca a fost parcursa procedura convocarii,hotararile se pot adopta indiferent de numarul participantilor si sunt obligatorii pentru toti proprietarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație locatari care este procedura legală în legătură ... CM1968 CM1968 Asociație locatari Care este procedura legală în legătură cu ședințe asociație ? (când numărul de participanți nu sunt suficienți, adică 50% ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala poate fi convocata de locatarii unui bloc ? Ruxandra15 Ruxandra15 Buna Ziua, As dori sa-mi spuneti daca articolul nr.14 din cadrul Hotararii de Guvern 1588/2007,de aplicare a Legii 230/2007 ,privind ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)