avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mod de aplicare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mod de aplicare hotarare judecatoreasca

la societate s-a primit o hotarare judecatoreasca prin care anumiti salariati au castigat in instanta anumite drepturi salariale restante. Hotararea judecatoreasca e redactata ciudat, in sensul ca salariatii au dat in judecata directorul, si nu societatea. Termenul pentru contestatie a hotararii judecatoresti era de 15 zile de la comunicare. Deoarece nu s-a facut recurs, hotararea devine definitiva si executorie prin nerecurare. Tribunalul stampileaza hotararea judecatoreasca in sensul ca e definitiva si irevocabila la sfarsitul lunii. Salariatii respectivi au anuntat in scris directorul pe data de 5 a lunii urmatoare si directorul adjunct emite la sfarsitul acestei luni decizia de plata a drepturilor salariale respective, care se si platesc.
Surpriza vine in sensul ca dupa exact 15 zile de la comunicarea salariatilor catre director si desi hotararea era definitiva si executorie (si inaintea emiterii deciziei de punere in executare a hotararii judecatoresti) directorul face recurs la curtea de apel care admite recursul.
In acest caz se mai poate considera ca hotararea judecatoreasca (desi era definitiva si executorie) mai este valabila sau este respinsa de curtea de apel?
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 16:24, 3 Decembrie 2014
admite recursul si ce mai dispune curtea de apel?
in dreptul muncii hotararile pronuntate in fond sunt executorii, prin urmare trebuia sa faceti plata imediat dupa pronuntarea tribunalului. daca in recurs a fost respinsa actiunea aveti dreptul sa primiti sumele platite catre salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca cristi2306 cristi2306 Buna ziua.Am o mare nedumerire,cum este posibil ca in anul de gratie 2010 sa avem un sistem juridic asa de greoi si complicat?Sa ma explic: Am o hotarare ... (vezi toată discuția)
Când se va aplica noua lege a funcționarului public pascu tavi pascu tavi In urma deciziei Curții de Apel, am câștigat, pe fond, repunerea pe postul de director executiv, dar cu drept de recurs. Intre timp s-a votat in ... (vezi toată discuția)
De la ce data va trebui sa i se calculeze cei 5 % salariatului ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam frumos sa ne ajutati cu cateva sfaturi. Directorul institutiei noastre mi-a dat o hotarare judecatoreasca a unui coleg care a ... (vezi toată discuția)