avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incredintare minor cu dubla cetatenie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incredintare minor cu dubla cetatenie

Buna ziua!in urma unui concubinaj de 7 ani cu un cetatean italian a rezultat o fetita recunoscuta de acesta.eu cu fetita de doi ani locuim singure.nici unul dintre noi nu are custodia acesteia,nefiind deschis nici un proces.eu si fetita ne dorim sa ne intoarcem in romania insa tatal nu este de acord,avind insa o procura prin care sint imputernicita sa ies din tara cu aceasta.daca as intenta un proces ptr incredintarea copilului in romania as putea fi acuzata de rapire de minor?nu ma opun vizitelor dar sincer ma simt mai rau ca in tarile musulmane in care nu esti liber sa actionezi in interesul copilului,sa-l duci unde consideri ca-i e mai bine.aici daca as cere incredintarea ei ar trebui sa merg la tribunalul de minori ceea ce ar complica lucrurile.va multumesc ca existati si sper sa primesc citeva lamuriri.
Cel mai recent răspuns: lale , utilizator 20:18, 3 Iunie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Care sunt diferentele intre domiciliu, resedinta si resedinta obisnuita in cazul unui minor?
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc.as avea sanse sa cistig acest proces?eu cu fetita avem un domiciliu,tatal un altul.in romania avem o casa in care deocamdata petrecem doar vacantele.are si certificat de nastere romanesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copil catalinagt catalinagt Buna ziua. Rog Dnii Avocati cu experienta in probleme de rapire internationala de minori sa-mi indice cum se poate rezolva urmatoarea situatie! O ruda a ... (vezi toată discuția)
Rapire minor Florentina_A Florentina_A Tatal, cetatean italian, a iesit din tara cu minorul in luna iunie 2009, avand incuviintarea mamei printr-o procura. Aceasta a expirat in urma cu un an. Cei ... (vezi toată discuția)