avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dispozitia de plata/incasare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dispozitia de plata/incasare

Buna ziua,
Intrebarea mea este legata de o situatie in care se afla sotul meu. Societatea comerciala la care a lucrat sustine ca i-a platit prin dispozitii de plata, sotului meu, niste sume de bani. Ca dovada, au folosit o dispozitie de plata semnata in alb, careia i-au facut copii, de cate ori sustin ca i-au dat acele sume. Se poate face acest lucru? Se poate folosi o dispozitie de plata/incasare, careia sa-i faci copii, fara semnatura in original, pe care sa le inregistrezi in contabilitate?
multumesc
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 09:54, 4 Decembrie 2014
Parerea mea e ca e caz penal: fals, uz de fals, spalare de bani. E bine sa le aratati angajatorilor ce se poate intampla...
Si firma avea bani sa cumpere 3 blocuri dar a avut incredere in salariat si ia dat cateva sacosi de bani pe mana.

Oricum ... mare greseala sa semneze in alb.
Sustin parerea cu fals in acte , uz de fals in acte.
Completez: si evaziune fiscala, prin inregistrarea de cheltuieli nereale.
Sunt posibile infractiuni aflate in concurs, cum spun juristii, ceea ce poate sa aduca o pedeapsa mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals sau nu? miha13 miha13 Buna ziua! Un prieten a falsificat o copie dupa o.p. pentru a mai prelungi un termen de plata trimitand copia pe mail beneficiarului. Acesta vazand ca nu-i ... (vezi toată discuția)
Falsificare de semnatura ANCA STEFAN ANCA STEFAN Sunt administratorul unei firme si de curand am descoperit ca dir economic imi falsifica semnatura pe dispozitiile de plata.Tin sa precizez ca eu ,ca ... (vezi toată discuția)
Facturi fiscale false crysenc21 crysenc21 Am si eu nevoie de un raspuns,va rog mult, ce infractiune sau unde se incadreaza fapta unei persoane fizice care a intocmit niste facturi false cu datele unei ... (vezi toată discuția)