avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Am 37 de ani vechime cu armata cu tot si un salariu lunar brut de baza de 3050 lei. Daca intru in somaj care este valoarea ajutorului de somaj si pe cite luni beneficiez de acesta ?
Cel mai recent răspuns: calingheorghe , utilizator 14:33, 4 Decembrie 2014
Care este data incetarii c.i.m. si cu ce articol v-a incetat?

Potrivit Legii nr.76/2002, daca indepliniti conditiile de acordare a indemnizatiei de somaj, veti beneficia de aceasta pe o perioada de 1 an de zile.

Indemnizatia de somaj = 75% x valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare (500 lei) + 10% x media salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare

Indemnizatia de somaj = 75% x 500 lei + 10% x 3050 = 375 + 305 = 680 lei , ar fi indemnizatia de somaj.
Va multumesc .Urmeaza sa intru in somaj dupa data de 1 ianuarie 2015 datorita reducerii de personal pe motive economice.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
calingheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Grigorie Palama Grigorie Palama La 15 anii vechime plus salariul brut 1525 cât îmi revine șomajul pe luna (vezi toată discuția)
Ce indemnizatie de somaj voi primi daca am avut salariul 1700 lei brut? dorejadore dorejadore Buna seara, Spuneti-mi va rog, ce ajutor de somaj voi lua daca am avut salariu de 1700 ron brut cu 3 ani vechime? Am inteles ca somajul reprezinta 75% din ... (vezi toată discuția)
Valoare somaj BobosM82 BobosM82 Buna ziua.Care ar fii valoarea ajutorului de somaj daca am lucrat,deci cotizat,14 ani,iar media salariului ar fii peste 2000 ron?Multumesc (vezi toată discuția)