avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani

daca nu sunt casatoriti, tatal si-a recunoscut copilul poate sa intre in crestere copil pana la 2 ani?
ce acte trebuie?
va rog informatii!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 3 Iunie 2009
Legea conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru CIC doar de realizarea de venituri profesionale timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Prin urmare, acele c.i.m./uri pe care le aveti trebuie sa se intinda pe o perioada de cel putin 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Multumesc pentru raspunsuri dar am ajuns de unde am plecat,
ca orice lege si orice norma aparute lasa loc de interpretare......... pana la urma stie cineva sigur daca este sau nu valabil?
Multumesc.
Nu inteleg la ce alta interpretare va ganditi,
Raspunsul vi s-a dat: pentru ca ati avut un CIM in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, rezulta ca aveti indeplinit stagiul necesar pentru a primi indemnizatie de CIC.
Fpatul ca in aceasat perioada atiu avut mai multe contracte de munca pe perioade idferite sau cu durata de timp partiala va ajuta la cresterea valorii indemnizatiei, fiin venituri care se iau in calcul daca optati pentru plata cu 85% din venituri.
Eu inteleg ce spuneti dar freelis spune ca cim-urile trebuie sa aiba o durata mai mare de 12 luni pentru a fi luate in calcul
in plus ma gandesc ca asa ar putea face oricine....
Cand afla ca este insarcinata isi mai face un contract, plateste ce e de platit si in mod sigur are de castigat in cei 2 ani.
Am auzit si de varianta in care poti de exemplu sa cotizezi o anumita suma la fond si sa iti maresti suma pe care urmeaza sa o primesti, dar nu prea cred ca se poate asa ceva
In cazul in care nu se stie cu siguranta nu ramane decat sa aflu in ziua depunerii dosarului

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil fechita fechita buna ziua...va rog sa ma ajutati pentru a intelege cateva nelamuriri 1.anterior nasterii copilulu am fost 6 luni in Cic cu alt copil si 6 luni servici ...cum ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Lupu Gabriela Lupu Gabriela Din 15.08.2006-15.08.2008 am fost angajata pe perioada determinata . Contabila a intarziat cu actele pentru somaj astfel incat in perioada 15.08.2008 - ... (vezi toată discuția)