buna seara, am pe rol un proces de stabilire paternitate si in prima faza-fond, am castigat pentru copil dreptul de a primi pensie de intretinere, de la data introducerii dosarului si pana la majorat plus cheltuieli cu judecata. dupa primirea sentintei am facut apel sa mi se plateasca cheltuieli cu sarcina insa mi s-a respins apelul, in schimb tatal biologic a cerut sa-i plateasca pensia de intretinere copilului doar dupa ce se termina definitiv, la fel nu doreste sa imi dea nici cheltueli de judecata, argumentand ca el nu si-a dorit copilul, in fine, ce doresc sa va intreb daca e posibil ca la apel, care i-a si fost admis, judecatorii, ii pot accepta cererea in sensul ca sa nu ii dea pensie de intretinere decat de la decizia definitiva si cheltuieli de judecata deloc? mentionez ca avem aproape 3 ani de cand am inceput procesul, copilul avea 4 luni cand avocatul a depus dosarul.am facut si expertiza adn genetica extra judiciara deoarece el a refuzat de mai multe ori sa se prezinte la test unde ne-a trimis instanta si pana la urma am ajuns la un acord si l-am facut la IML Timisoara pe cheltuiala lui. astept un raspuns, eventual un sfat, cu stima Ioana!
va multumesc mult pentru raspuns, deci nu pot apela cu prima hotarare-fond la un executor sa ii plateasca pensia de intretinere? intradevar ca nici in prima faza nu mi s-au dat cheltuieli cu sarcina, greseala mea, fiindca nu mi-am dat seama sa cer chitanta, desi pe fiecare bilet se vede parafa de la clinica privata, ca am fost la eco si alte chestii. restul s-a admis tot, insa la apel iar am cerut chelt cu sarcina si nu mi s-a acceptat. mie mi se pare ca e neclar daca mi-e in prima faza mi s-a admis in parte, de ce la apel lui i s-a admis ca fondat si nu in parte!? eu am demonstrat ca e copilul lui, desi a incercat tot felul de tertipuri, martori mincinosi, inseamna ca e posibil sa i se fi aprobat, dupa cum a cerut el, sa nu ii dea copilului pensia decat de la terminarea procesului, sa nu imi dea cheltuieli de judecata dupa ce am umblat apr 3 ani in instanta si mai urmeaza inca pana se termina definitiv, sa nu ii dea numele copilului, practic nimic pe motiv ca asa se scoate el, ca nu si-a dorit copilul. desi dupa noul cod civil am inteles ca pensia se da de la introducerea dosarului, sper ca m-am exprimat bine. astept totusi sa priesc sentinta sa vad daca e totul asa de "negru cum pare".