avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii

Buna ziua .Sunt bugetar, contractul de munca este de 8 ore pe zi de luni pana vineri.De anul trecut ma chinui cu biroul juridic ,pentru sambetele si duminicile lucrate si ei considera ca nu trebuie sa iau nici o zi libera.#-o#-o.Ce pot sa fac sau mai bine zis unde ma pot adresa oficial.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:19, 6 Decembrie 2014
Va puteti adresa ITM si/sau instantei de judecata.
Aratati-le prevederile legale :
OUG 103/2013:
Art. 9. - (1) In anul 2014, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator
..
degeaba ,
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
marcelm, utilizator
Legislatia in materie se aplica tuturor angajatorilor din domeniul bugetar care se completeaza cu prevederile Codului Muncii.

Este o aberatie ceea ce sustine acel birou juridic. Arati-le si art.16 alin.2 din Constitutia tarii : Nimeni nu este mai presus de lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor 75% vio.micle vio.micle Lucrez in ture de 24/72 atit simbata si duminica ,cit si in sarbatorile legale. In aceasta situatie primesc aces spor conform OUG 103/2013 (vezi toată discuția)
Am 45 zile libere szabojoli@gmail.com szabojoli@gmail.com Buna ziua,am 45 zile libere si sint in preaviz(mi am depus demisia in 1 aprilie),lucrez in sanatate,sunt zile acumulate in 2014,caderista mi a spus ca degeaba ... (vezi toată discuția)
Ne plata sporului de catre angajator anauritescu anauritescu angajatorul in speta DGASPC SECT2 nu a virat plata sporului de 100% de sambete si duminici din 1.04.2001 ,unde ma pot adresa? (vezi toată discuția)