avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Medicul de familie este functionar public?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Medicul de familie este functionar public?

Recent, decizia 26/2014 a ICCJ a specificat ca medicii angajati in unitatile sanitare din subordinea MS cu contract de munca pe durata nedeterminata sint considerati functionari publici. Acest lucru se aplica si medicilor de familie? Se stie ca acestia nu sint angajati in spitale cu contract de munca si au relatii contractuale de prestari servicii cu Casele de asigurari.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:24, 5 Decembrie 2014
Da, dar in primavara aceeasi CC a statuat clar ca toti cei care au profesii liberale si presteaza servicii publice, chiar daca nu primesc salarii de la buget sunt functionari publici din punct de vedere penal. Deci DA. Si expertii contabili sunt considerati functionari publici desi pot sa nu incaseze bani de la buget.
adema1980 a scris:

..., dar in primavara aceeasi CC ....


ICCJ nu este aceeasi cu CC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, contract individual de munca si contract prestari servicii medici vaspa vaspa Buna seara, Am urmatoarea nelamurire: se poate incheia contract de prestari servicii cu un medic epidemiolog, daca spitalul are deja medic epidemiolog angajat ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate cam_gav cam_gav buna ziua daca un asistent medical a desfasurat activitate in baza unui contract de prestari servicii intr-un spital timp de 2 ani ,dupa care a participat si ... (vezi toată discuția)
Conventie civila- functionar Ilincav Ilincav Opinia generala, inclusiv practica ICCJ este in sensul, ca persoana care presteaza o activitate in cadrul unei unitati, in baza unei conventii civile de ... (vezi toată discuția)