avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

in 2013 am avut un contract de munca din 15 iunie pana in 31 decembrie.in 2014 in perioada ianuarie martie inclusiv am stat acasa fara nici un contract de munca dupa care din aprilie pana in decembrieam muncit cu contract de munca la o firma .vreau sa stiu daca pot sa beneficiez de indemnizatia de somaj si la cat timp de la incheierea contractului de munca pot depune actele necesare pentru somaj.....................va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:24, 8 Decembrie 2014
1. Puteti beneficia de indemnziatie de somaj daca:
- va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabie dvs.;
- daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. - Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neparat la acelasi angajator.
- Din cele relatate de dvs. reiese ca indepliniti conditia de stagiu de cotizare la pensie (daca perioadele lucrate sunt cu program de 8 ore pe zi).

3. - Daca depuneti actele la Agentia de Somaj in termen de 10 zile calendaristice de la data incetarii CIM veti primi indemnizatie de somaj de la data incetarii CIM.
- Daca depuneti actele mai tarziu (dar nu mai mult de 12 luni) veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Stoicaniuliana Stoicaniuliana Buna ziua. Am lucrat pe o perioada de 4 ani la o firma pana pe data de 3 mai 2016, iar pe data de 15 mai am inceput activitatea la o alta firma pe o perioadă ... (vezi toată discuția)
Somaj salariati la firma in faliment stelach stelach Buna ziua, O firma a angajat in luna aprilie a acestui an mai multe persoane care le incetase contractul la o firma intrata in faliment. Firma noua, are ... (vezi toată discuția)
Somaj Anaderoll Anaderoll Imi puteti spune cum se procedeaza cu inscrierea pentru somaj si in cat timp de la incetarea contractului de munca se pot depune actele. Eu am 1 an si 5 luni ... (vezi toată discuția)