avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contabil si cenzor in acelasi timp la ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contabil si cenzor in acelasi timp la ong

buna ziua,
daca esti membru in consiliul director al unui ong,cenzor al aceluiasi ong,poti sa fii si contabilul acestuia(ong)? cu contract de munca?
Cel mai recent răspuns: Andreit90 , utilizator 10:48, 11 Decembrie 2014
Andreit90 a scris:

Buna ziua,

Vin si eu cu cateva intrebari in legatura cu acest subiect.

Este obligatorie numirea unui cenzor in momentul infiintarii (mai exact prin statut / act constitutiv) unei Asociatii cu 3 membri?
cenzorul trebuie obligatoriu sa aiba calitatea de expert contabil ?
Eu am citit in lgegea nr 26/2000 ca numirea unui cenzor devine obligatorie atunci cand asociatia are un numar de 15 membri, iar numirea unei comisii de cenzori este obligatorie in momentul in care asociatia are un numar de 100 de membri.

Va multumesc

Asa cum s-a precizat in repetate randuri pe acest forum, legea impune la asociatii un cenzor numai cand sunt peste 15 membri, si el nu trebuie sa aiba nicio calitate speciala. Doar cand sunt peste 100 membri, e nevoie de comisie de cenzori, si atunci unul dintre membrii comisiei trebuie sa fie expert contabil sau contabil autorizat. Scrie clar in OG 26 / 2000.
Asa am inteles si eu din Lege Domnule Mititean, dar am vrut sa ma asigur ca nu fac vreo confuzie. Va multumesc si va doresc o zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor ong - asociatie culturala ccgmau ccgmau Buna ziua, Avem o asociatie culturala, cu 14 membrii asociati, cu cenzor stabilit prin statut si nominalizat in actul constitutiv. Mentionez ca cenzorul face ... (vezi toată discuția)
Cenzor-asociatie sau fundatie legally brunette legally brunette Buna ziua! In cazul unei asociatii (ONG) , persoana desemnata ca cenzor trebuie sa fie obligatoriu membru din asociatie sau poate fi si cineva din afara ... (vezi toată discuția)
Raport cenzori la ong-uri? krisztina krisztina Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca este obligatoriu ca raportul cenzorilor sa insoteasca sit.financiare anuale la ONG-uri pe 2008, si daca este necesar acest ... (vezi toată discuția)