avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime in munca

buna ziua

in vederea inscrierii la un concurs se solicita adeverinta de vechime in munca. de unde se poate obtine aceasta adeverinta?


multumesc
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 11:49, 9 Decembrie 2014
Adeverinta de vechime in munca se obtine de la fostii angajatori .

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Va multumesc mult.


O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras revisal silviustratulat silviustratulat Doresc sa ma inscriu la un concurs pentru ocuparea unui anumit post si angajatorul imi solicita extras Revisal. Cum il pot obtine? Mentionez ca am o adeverinta ... (vezi toată discuția)
De ce nu-mi elibereaza adeverinta de salariu si vechime munca jasonjason jasonjason de ce numi patronu elibereaza adeverinta de salariu si vechime munca, o zis ca nu vrea sa ne dea adeverinta oare de ce are dreptu asta va rog sa ma lamuriti ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime nicu6121 nicu6121 Subiect: Adeverinta de vechime buna ziua, exista articol in codul muncii care sa oblige angajatorul sa transmita aceasta adeverinta intr-un anumit timp ... (vezi toată discuția)