avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier

buna ziua. mergeam cu un coleg spre iesire din oras, regulamentar, cu 20 km/.h pe drum prioritar. din dreapta, cineva care nu a vazut un stop mare cat usa, in loc sa opreasca a accelerat si a intrat in noi. a lovit fix partea pe care stateam eu ( dreapta ) si a intrat fix in roata.

eu am stat 24 de ore la urgenta, am un incisiv spart, dureri de cap si de ficat. am fost la iml dar nu mi s-a zis exact cate zile de ingrijiri medicale mi s-au dat, ci doar ca sa merg la politie cand voi fi chemat, pt ca atunci o sa mi se zica exact.

m-am intalnit ieri cu cel care a facut accidentul si i-am zis ca singurele pretentii pe care le am sunt: 1 tomograf la ficat si spate, 1 rmn pentru cap, un implant pentru dinte. initial a zis ok pe urma a spus ca sa merg la specialisti si sa aduc hartii ca recomanda tomograf, rmn si implant.

eu ce ar trebui sa fac ? un neurolog pana sa te trimita la tomograf te cheama de vreo 6-7 ori ca sa faca si el ceva bani ( nu dispun de bani pt a merge asa des acolo ). acelasi lucru e valabil si pt chestia cu ficatul ( un internist te cheama de mai multe ori pana sa-ti dea tomografie la ficat, etc ).

cum ar trebui exact sa procedez ? mie mi se pare normal ca din moment ce el a facut accident si e vinovat ( chestie pe care si politia a constatat-o ), tot el sa fie cel care plateste si investigatiile.

sau trebuie sa imi platesc eu tot si pe urma sa-i var hartiile si chitantele in fata ?


multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:34, 6 Iunie 2009
Mergeti la medicul de familie care va recomanda toate analizele pe care doriti. Apoi, aratati-i individului daca asta doreste si sa suporte costurile acestor analize. daca nu este cooperant insa , va veti recupera oricum cheltuieleile de la cel vinovat , va constituiti parte civila si ii pretindeti despagubiri.
multumesc. ma mai intereseaza sa stiu urmatoarele: in caz ca nu este cooperant il actionez ca parte civila si ma folosesc de ce mi-a dat medicul de familie sau trebuie sa merg sa fac toate interventiile medicale din banii proprii, urmand ca-n proces sa-i cer sa-mi dea banii inapoi ?

intreb pentru ca toate astea m-ar costa in jur de 6000 - 7000, bani de care nu prea dispun momentan. mai degraba ar fi varianta sa-l actionez cerandu-i aceasta suma si s-o folosesc pentru investigatiile medicale.

care din acestea doua trebuie s-o aleg ?

multumesc!
Pentru a actiona in judecata va trebuiesc acte medico legale pe care le veti obtine pe propria cheltuiala.Desigur,aveti posibilitatea recuperari acestor cheltuieli in eventualul proces civil.
Varianta obtineri sumei de bani in instanta si apoi obtinerea actelor medico legele mi se pare...aiurea:-/
Nici o instanta nu va da cistig de cauza pe vorbe...:D,ai sa fim seriosi cind ridicam o problema.
buna ziua. nu m-ati inteles. vin cu actele medicale necesare ( retete si recomandari ) care spun de ce ingrijiri am nevoie iar el plateste. ce e aiurea la chestia asta ?nu sunt vorbe
este corect si posibil si asa. In fond , el doreste doar sa se convinga ca aveti nevoie de a efectua analizele respective.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea semnului stop my23 my23 data de 06.01.2012 un conducator auto ce nu a respectat semnul STOP a intrat frontal in autovehiculul condus de catre mine regulamentar.In urma coliziunii am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier OanaIf OanaIf Buna ziua, Am si eu o intrebare: dupa un accident rutier,in cat timp maxim te poti prezenta la medicul legist ca rezultatul investigatiilor medicale sa fie ... (vezi toată discuția)
Bataie - pareza nerv optic AnnaMariaFlorea AnnaMariaFlorea Buna ziua. Am si eu o problema. Acum o saptamana am fost intr-un club (in Bucuresti). La un moment dat m-am dus sa cumpar o bere de la bar pentru un prieten, ... (vezi toată discuția)