avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord iesire din tara pt copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord iesire din tara pt copil minor

buna seara,am o situatie mai complicata...am o fetita de 6 ani si este trecuta pe numele tatalui,nu am fost casatoriti si nu mai stiu nimic de el de cativa ani...nu s-a interesat niciodata de cea mica..eu m.am casatorit si as vrea sa o iau cu mine in afara tarii in vacanta...pot sa ii fac procura si fara semnatura tatalui???
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:29, 10 Decembrie 2014
Nu . Cine semnează declarația daca nu e tatăl?. Căci nu e procura cine declaratie. Trebuie mers in instanța sa supliniti acordul tatalui.
multumesc
Solicitati instantei de tutela ca in baza art. 398 Cod civil sa vi se atribuie autoritatea parinteasca numai dvs. exclusiv.
Art. 398. - (1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia sau la căsătoria acestuia.
In acest fel nu va mai fi nevoie de acordul tatalui pentru iesirea cu minorul din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in instanta cu copil minor BujdeiAna BujdeiAna Buna ziua, Sunt casatorita de 3 ani, am o fetita de 2 ani iar sotul ne-a parasit acum 1 an si jumatate. In urma unor discuti, sotul a dorit sa divortam prin ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna sau exclusiva? Victoria2222 Victoria2222 buna ziua, as dori sa va intreb : in conditiile in care tatal vine in vizita la minor si incepe sa faca scandal: cearta, injuraturi la adresa mea..pot avea ... (vezi toată discuția)