avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cerere plata datorie de acum 14 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cerere plata datorie de acum 14 ani

Buna ziua!
Ma confrunt cu o "mica" problema. Acum 2 luni mi-a venit acasa o scrisoare de la EOS KSI Romania SRL (firma de recuperare creante -am aflat mai tarziu-) care solicita achitarea unei sume in valoare de de 350RON pentru nerespectarea contractului cu SC MOBIFON SA. Nu am stiut despre ce este vorba, asa ca am sunat la numarul de telefon de pe scrisoare pentru detalii. Mi s-a spus ca e o datorie din 2001 de la un anume abonament (facut la Dialog) pe numele tatalui meu.
I-am specificat domnului ca tatal meu este plecat din tara si ca nu se va intoarce prea curand.
Acum o saptamana vine alta hartie in care scrie ca "EOS KSI ROMANIA SRL a luat decizia de a apela la forta de constrangere a statului spre a va obliga sa achitati suma datorata.Executorii judecatoresti vor avea indatorirea sa-si exercite atributiile si sa efectueze orice act necesar pentru indeplinirea executarii silite, in vederea recuperarii integrale a debitului d-voastra fata de SC MOBIFON SA, in cazul obtinerii, in instanta, a unui titlu executoriu in acest sens."
Scrisoarea ar veni de la cabinetul de Avocat a Domnei Liliana Preda si avea emblema "Uniunea Nationala a Barourilor din Romania" ([ link extern ] )...

Am facut mici cercetari si am aflat ca aceasta firma EOS ar fi cumparat o baza de date pe care ar fi platit 5-10% din valoarea creantelor (baza de date de la firme de telefonie mobila) si acuma pun presiuni si hartuiesc pe toata persoanele din acea baza de date pentru datorii care s-au stins de ani de zile sau a caror platitori au decedat...
Potrivit DECRETULUI NUMARUL 167 DIN 10/04/58 datoria se prescrie dupa 3 ani... Ei bine aceasta datorie este din 2001 si s-au trezit ei sa imi trimita acuma scrisori acasa...

Ce este de facut?
Am discutat cu 2 avocati si mi-au recomandat sa ii las in pace pentru ca e o firma la limita legalitatii si nu au nicio putere sa obtina aceasta suma sau sa execute silit..
Ma pot trezi cu somatie de la judecatorie sau cu dosar de executare pentru o datorie de 350RON de acum 14 ani?
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
Dinte, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dinte , utilizator 16:51, 12 Decembrie 2014
Nu, nu vor obtine un titlu executoriu. Nu ii mai luati in seama, nu trebuia sa fi sunat. In urma apelului dvs a venit acea hartie si probabil ca vor mai urma, nu le dati apa la moara ca nu mai scapati de ei.
@ gi-jane2 - multumesc pentru raspuns!
Da, a fost o greseala ca am sunat, dar nu stiam ce este cu hartia si de unde este acea datorie, trebuia sa aflu intr-un fel..
In orice caz, am schimbat numarul de telefon sa nu ma baraie la cap toata ziua...

Sper sa nu ma trezesc cu nustiu ce probleme pe cap de la o datorie de acum 14 ani... :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita(recuperare creante) ramyra ramyra Azi pe la pranz ,am gasit o scrisoare pe numele soacrei mele care este decedata de 8 ani, un plic de la EOS KSI ROMANIA SRL(societate specializata in achizitia ... (vezi toată discuția)
Cerere de executare silita goodrige goodrige Se mai poate executa silit o datorie catre SC Mobifon SA, care are o vechime de cel putín 8 ani. (datoria este pentru o factura neachitata in val. de ... (vezi toată discuția)
Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)