avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie intretinere minor UE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie intretinere minor UE

Buna seara tuturor,
ce modalitate exista pentru a recupera pensia de intretinere daca tatal nu doreste sa plateasca si locuieste intr-un alt stat european?Mentionez ca are propria afacere acolo.
Cel mai recent răspuns: utilizatoare , utilizator 19:22, 11 Decembrie 2014
Aveti hotarare judecatoreasca?
Da sigur,doar ca am facut apel pentru autoritatea parentala,dar am inteles ca hotaririle devin definitive pentru pensie.
Am gasit,ministerul justitiei,care cere o gramada de acte,legalizate si traduse.... scrie ca,cheltuielile cu traducerile ar putea fi suportate de catre stat,deci legalizarile nu.....
Citi bani trebuie sa cheltuiesc,am cheltuit si inca trebuie,si tatal ,dupa ce ca a primit hotarirea in care scrie ca este obligat sa plateasca,nu plateste.El este obligat,nu-i pasa,si tot eu trebuie sa cheltuiesc,din banii mei si ai copilului.Mi se pare o asa bataie de joc.....

Si inca ceva,in procura care trebuie sa o fac pentru institutia intermediara din tara in care domiciliaza debitorul,scrie si: "Autoritatea competentă poate primi în acest scop trimiteri de bani",sa ma astept eventual si la alti bani care sa-i dau din buzunar tot eu?....
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
utilizatoare, utilizator
Si dintre multitudinea de acte,se cere si certificatul de nastere al copilului tradus in limba respectivei tari,de ce se cere traducerea acestui act ?....Stiu ca in statul respectiv nu se cere traducerea certificatului de nastere din romania,plus ca este scris in mai multe limbi,dintre care si limba acelui stat.....
Cautati executor in strainatate sa discutati cu el.nnE posibil sa fie necesara recunoasterea hotararii acolo.nnVedeti si cat costa executorul. Cheltuielile se recupereaza daca il executa.
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
Admin, administrator
Multumesc pentru raspuns.
La executor judecatoresc acolo nu pot apela caci el are propria afacere acolo si in astfel de cazuri executorul nu se ocupa.
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere executare - recuperare suma executata Notsure Notsure Buna ziua! In primul rand, as dori sa stiu daca exista cineva care a fost executat silit, a castigat procesul (prescriptie sau alte vicii) si a reusit sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea numelui tatalui pe certificatul copilului vizaromania vizaromania Buna ziua, Situatia mea e urmatoarea: am nascut in noiembrie, tatal copilului meu nu a putut fi prezent la nastere, el este cetatean libanez. Nu suntem ... (vezi toată discuția)
Plângere pentru o traducere oficialã greºitã Schmetterling Schmetterling Buna ziua, Ma adresez voua deoarece nu stiu ce anume sa fac intr-o problema. Asa cum se intelege din titlul este vorba despre o traducere facuta gresit. Am ... (vezi toată discuția)