avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... condusul fara permis si sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

condusul fara permis si sub influenta alcoolului

Buna seara. Am condus fara permis de conducere si sub influenta alcoolului, ma oprit politia si am avut 0,80 alcool in aerul expirat. oare poate cineva sa imi spuna la ce sa ma astept? Am nevoie de avacat? Mentionez ca nu am mai avut nici o abatere si nici cel putin o amenda pana acum. va multumesc si astept raspuns.
E clar ca va trebuie un avocat!

Art. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
ce sanse as avea in legatura cu pedeapsa, ar fi posibil sa imi dea ceva cu executare?
Veti fi acuzat de comiterea a doua infractiuni in concurs, infractiunea de conducere a unui vehicul fara a poseda permis de conducere, a carei pedeapsa este inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda si infractiunea de conducere a unui vehicul fara a poseda permis de conducere, ale carei limite de pedeapsa sunt inchisoare de la 1 la 5 ani.
sa inteleg ca este sigur cu executare? am fost la probe de sange
Parerea mea este ca nu e nimic sigur! In cadrul procesului penal exista si individualizarea pedepsei!

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis, alcoolemie - consecinte bogdan900905 bogdan900905 buna! un prieten a fost oprit de politia rutiera . el nu are permis si i-a ieșit o alcoolemie de 0.51 in aerul respirat a fost dus si la racoltare probe de ... (vezi toată discuția)
Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)