avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prime pentru membrii comisiei de cenzori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prime pentru membrii comisiei de cenzori

Va rog daca se poate sa ma lamuriti cum putem sa dam prime la comisia de cenzori,presedinte si comitet executiv avand in vedere ca nici o persoana nu este angajata cu nici un contract in cadrul asociatiei. Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 10:38, 22 Decembrie 2014
Scuze dar pentru ce le trebuie prime? Asta e ultima gaselnita pe care am auzit-o pa o asociatie de proprietari.
Cred ca nimeni nu a auzit de asa ceva pana acum.
Cred ca este de ajuns sa puneti toti proprietarii bani si sa le dati celor mentionati.
Cadou.
Daca este prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli, da ....
Daca sa votat in adunarea generala acordarea de prime si este cuprins in buget se poate acorda linistit.. Asociatiile de proprietari functioneza ca si ori ce alta institutie, totul depinde de adunarea generala si de ce este trecut in buget pe anul 2014.
RIZEAFLORICA a scris:
Va rog daca se poate sa ma lamuriti cum putem sa dam prime la comisia de cenzori,presedinte si comitet executiv avand in vedere ca nici o persoana nu este angajata cu nici un contract in cadrul asociatiei.

Aceste persoane pe care le-ati ales sa conduca asociatia pot fi indemnizate asa cum prevede legisltia asociatiilor de proprietari, in baza contractelor de mandat. Iar atunci cand vreti sa acordati prime, adaugati prima la veniturile lunii respective, le tratati ca si venituri salariale s.a.m.d.
Presupun insa, din ceea ce spuneti, ca acestia fac munca voluntara si nu sunt platiti pentru activitatea lor. Ramane valabila ideea de mai sus. Acordati prima si o tratati ca pe un venit de natura salariala, impozitati, retineti contributiile sociale... intocmiti declaratia 112 la finante...

Sigur ca poate fi dezbatuta si problema sursei pentru plata acestor prime, hotararii adunarii generle, a includerii acestor sume in buget.. dar poate ca toate acestea le-ati rezolvat deja. Va asteptam cu amanunte.

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari eugarizn eugarizn Buna ziua . Cu ceva timp in urma , v am povestit cum presedintele asociatiei ales cu contract de mandat , ocupa si functia de casier cu contract ... (vezi toată discuția)
Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Declaratia d112 eugarizn eugarizn Buna ziua . Am studiat putin aceasta declaratie ca sa vad daca cuprinde evidenta nominala a persoanelor. Vin si intreb : cum poate o persoana care are contract ... (vezi toată discuția)