avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... vechime minima de 9 ani in specialitatea studiilor ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

vechime minima de 9 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice de executie de cons. sup. I

Sunt functionar public de 14,5 ani si de 6,5 ani cu studii superioare. Credeti ca as putea fi selectata ptr a putea participa la un concurs daca se cere 9 ani vechime in specialitatea studiilor? se tine cont ca sunt functionar de aproape 15 ani?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:39, 13 Decembrie 2014
Vechimea de 14 ani si jumatate este realizata intr-o singura institutie sau reprezinta un total al carierei in administratia publica?
Vechimea este realizata intr-o singura institutie, fara intrerupere.
Clasa I -studii superioare;
Clasa II-studii de scurta durata;
Clasa III-studii medii.
La grad profesional superior e necesar 9 ani in specialitatea studiilor pentru toate clasele .
Daca is studii superioare de lunga durata obligatoriu 9 ani in specialitatea studiilor pentru a ocupa postul de Consilier ,clasa I grad superior.
Vechimea in functia publica se calculeaza ca spor de vechime in munca dar ca si conditii de participare la concurs sau examen se ia strict vechimea in specialitatea studiilor .
8 ani pe clasa III si 6,5 ani pe studii superioare,clasa I .Mai aveti 2,5 ani pana puteti ocupa o functie de consilier clasa I grad superior.
Acum sunt consilier superior, clasa I, treapta3 in institutia x si vreau sa particip la un alt concurs, tot consilier superior 1 in alta institutie, ce ziceti, se poate cu vechimea de 6.5 ani?
Daca angajatorul solicita in conditiile de participare 9 ani vechime in specialitatea studiilor iar dvs. aveti doar 6,5 e de la sine inteles ca nu o sa va accepte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare pe un grad "imediat superior"sau recrutare pe un grad " superior" barbutmar barbutmar Buna ziua, Sunt functionar public in cadrul administratiei publice locale incepand cu anul 2005.Postul pe care am sustinut consurs si am fost admis- consilier ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Concurs functionar public KARINA1967 KARINA1967 din pacate nu ma incadrez la consilier principal, cel putin asa sustine Legea 188/1999, functionarilor publici, art. 57, sau cel putin asa sustine comisia de ... (vezi toată discuția)