avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul administratorului de a semna adeverinta pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul administratorului de a semna adeverinta pentru vanzare apartament

Buna ziua,

As dori sa va intreb ce pot face in cazul in care administratorul blocului refuza sa-mi semneze adeverinta pentru vanzare apartament desi eu sunt cu plata intretinerii la zi (nu am nicio datorie). Motivul pe care-l invoca este ca am un apomentru fara sigiliu si sigiliile la calorimetre partial deteriorate. El doreste sa-mi perceapa bani (garantie) pentru remedierea lor, plus sa platesc 300RON caldura pe luna aceasta si 200RON apa calda/apa rece desi in acel apartament nu locuieste nimeni de cateva luni bune.

Eu maine trebuie sa semnez contractul de vanzare.

Pot sa-l dau in judecata in caz ca contractul nu se mai semneaza din cauza lui si sa cer despagubiri?

Pot sa-l reclam undeva pentru abuz?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:35, 12 Decembrie 2014
Presedintele de asociatie nu poate refuza emiterea adeverintei. Insa are dreptul si obligatia sa mentioneze in adeverinta datoriile Dvs. catre aociatie.
Faceti o cerere scrisa in care mentionati ca daca nu va elibereaza adeverinta pierdeti avansul .
petremarianconstantin a scris:
... eu ma angajez ca sa le repar in cel mai scurt timp posibil.

Daca nu ati obtinut adeverinta, aveti timp pana luni sa reparati fara sa va mai angajati. Luni mergeti la asociatie, vorbiti cu presedintele si administartorul sa vina sa constate... Achitati debitele si platiti estimativ pentru luna noiembrie si decembrie 2014 si apoi solicitati adeverinta.
Daca nu vi se elibereaza adeverinta puteti vinde apartamentul si fara adeverinta daca va intelegeti cu viitorul proprietar si notarul sa consemneze in actul de vanzare-cumparare ca acesta, cumratorul, preia datoriile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere sutica sutica Buna ziua. Am cumparat o garsoniera. Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat la data de 28 august a.c., eu intrand in posesia garsonierei la data de 01 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu presedinta asociatiei de proprietari si cu administratora blocului Minca_Sorin Minca_Sorin Buna seara, Pe data de 2 aprilie 2015 m.am mutat in apartamentul cumparat,am citit apometrele si le.am depus in cutia postala aferenta doamnei ... (vezi toată discuția)
Plata restanta intretinere fost proprietar si diverse nereguli florydania florydania Buna ziua, Va solicit parerea in urmatoarea speta:la data de 23.03.2015 am semnat in fata notarului un contract de vanzare-cumparare pentru un apartamant, ... (vezi toată discuția)