avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare cheltuieli

Buna ziua,
Ma numesc Stasescu Victor, sunt din Brasov si am o mare nedumerire vizavi de plata la intretinere la asociatia de proprietaricare, o platesc de 14 ani fara a beneficie de anumite servicii din partea celor de la asociatie , pe scurt am sa va relatez despre ce este vorba in speranta ca ma veti ajuta sa intru in legalitate, deoarece cei de la asociatie nu au nici un interes s-o faca. Din anul 2001 m-am separat de asociatia de proprietari cu toate utilitatiile ,mai putin de femeia de servici si lumina de pe scara ,aceste doua utilitati trebuie sa le platesc la asociatia de proprietari, in rest gazul,apa, gunoiul le platesc personal la furnizorii respective deoarece am contracte separate cu fiecare furnizor. In apartamentul respectiv locuim doua persoane fapt pentru care la intretinere suntem trecuti doua persoane si platim la fel ca ceilalti proprietari salariile celor care lucreaza la asociatie ca si cum pentru apartamentul meu ar calcula toate utilitatile.In nenumarate rinduri am cerut sa platesc cota parte din ceea ce mi se calculeaza respectiv (femeia de servici si lumina de pe scara)sau sa fiu trecut doar o persoana dar mi s-a raspuns de fiecare data ca nu se poate pentru ca nu poate modifica programul la calculator,ca nu exista baza legala ,etc. .Intebarea mea este daca se poate , cum se poate aplica, sau ce alta solutie exista.Va multumesc anticipat cu multa stima Stasescu Victor.

Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 10:45, 12 Decembrie 2014
E o vorba celebra: adevarul e la mijloc...
Cotele privind curatenia se platest dupa cota parte de proprietate, asadar administratia procedeaza corect.
Lumina se plateste dupa numarul de persoane: din nou se procedeaza corect.

Chiar daca gunoiul il platiti separat, curatenia la ghena o face ingrijitorul, nu firma de salubritate! Asadar, nu se justifica doar o fractiune din cota, ceea ce sugerati dumneavostra.

Pe de alta parte, acel soft este facut in concordanta cu legislatia in vigoare.
Cu regret vad ca dumneavostra duceti un razboi de 14 ani cu o comunitate care cauta sa aplice corect legile ...

Pe de alta parte, asociatia trebuia sa va asculte doleantele si sa vina, intr-un fel, in intampinarea acestor solicitari.
HG 1588/2007 Art. 32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

Nu inteleg ce legatura au cheltuielile pentru partile comune, cu cele pe persoana!
Asa cum vedeti, legea nu va scuteste de anumite cheltuieli pentru ca dumneavoastra ati dorit sa va imbunatatiti confortul, iar plata unor facturi de catre administrator, nu inseamna toata activitatea acestuia.
Intretinerea unui condominiu, nu inseamna dosr cele cateva facturi pe care le achitati direct la furnizori!!
Reprezentantul asociatiei de proprietari este presedintele acesteia
Referitor la numarul de persoane,solicitati presedintelui de asociatie sa dispuna inregistrarea corecta a datelor de calcul a cotelor deintretinere
mi s-a raspuns de fiecare data ca nu se poate pentru ca nu poate modifica programul la calculator,ca nu exista baza legala ,etc.

Realitatea demonstreaza ca sunt multe apartamente nelocuite datorita faptului ca proprietarul,din varii motive=personale,profesionale locuiesc provizoriu in alta localitate,
situatii in care la cererea acestora ,comitetul executiv in temeiul disp HG nr 1588/2007 calculeaza cotele lunare de intretinere,respectiv 0 persoane
Este o sustinere neintemeiata ca
nu poate modifica programul la calculator,ca nu exista baza legala

Baza legala exista si in cazul incalcarii acesteia, vinovatul poate sa raspunda in fata legii pentru prejudiciile cauzate
Referitor la numarul de persoane,solicitati presedintelui de asociatie sa dispuna inregistrarea corecta a datelor de calcul a cotelor deintretinere

Poate nu ati citit ce a spus utilizatorul:

In apartamentul respectiv locuim doua persoane fapt pentru care la intretinere suntem trecuti doua persoane si platim la fel ca ceilalti proprietari salariile celor care lucreaza la asociatie ca si cum pentru apartamentul meu ar calcula toate utilitatile.

Nu ati inteles ca locuiesc doua persoane, sunt trecute doua persoane la plata, dar vrea sa fie trecuta doar o persoana ca sa nu mai plateasca salariile intregi personalului.
SALARIILE SE CALCULEAZA PE COTA-PARTE DE PROPRIETATE NU PE NUMARUL DE PERSOANE!!!!
De ce il trimiteti la presedinte, sa ii numere persoanele care locuiesc in apartament?
Cum sa treaca o persoana daca locuiesc doua???
Vorba lui Badea "Noaptea mintii!!!".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cote intretinere persoana??? Elena_zr Elena_zr Am citit pe forum nemultumirile locatarilor cu privire la calculul cotelor de intretinere cand ap este gol. Adunarea Generala poate lua o hot in acest sens. ... (vezi toată discuția)
De care cheltuieli este scutita o persoana scoasa de la intretinere? camelia constantin camelia constantin Ma numesc Camelia Incepind cu luna MAI 2010 am scos 2 pers. de la intretinere noi fiind 3 au plecat la tara pentru toata vara.Administratora mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Plata femeii de serviciu onikol38 onikol38 Am o nedumerire !!!Daca se plateste taxa de associatie,se mai plateste separat si femeia de servici?.....si ar mai fi ceva!!?cum se plateste pe nr. de persoane ... (vezi toată discuția)