avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Explicatie pt legea Prelevarea ilegală de ţesuturi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Explicatie pt legea Prelevarea ilegală de ţesuturi sau organe

Buna ziua! Puteti sa imi explicati va rog ce inseamna "fara drept" in contextul urmator? :
Prelevarea de ţesuturi sau organe de la un cadavru, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Sa zicem ca ipotetic, un student la medicina a gasit de vanzare material didactic dupa care sa invete(schelet). E ilegal sa il cumpere sau e ilegala doar vanzarea?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:07, 12 Decembrie 2014
Conform norme in vigoare constituie infractiune ,atat vanzarea cat si cumpararea de organe de la cadavru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa daca imi donez maduva osoasa si celule stern ? yoyoo yoyoo cat ma-ar plati un spital pt a face donatie de orice fel : maduva osoasa, celule stern sange .......etc =D>#-o:((:(( (vezi toată discuția)
Exista sau nu dubla incriminare intre infractiunea de proxenetism prevazuta de art. 216 c. pen. austriac si art. 213 c. pen. roman ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Va supun atentiei o problema legata de existenta sau nu a dublei incriminari a infractiunii de proxenetism in ceea ce priveste legea austrica ... (vezi toată discuția)
Accident de masina, refuz probe biologice ZimZum ZimZum ufff, ok, problema mea suna in felul urmator: Sambata noaptea la 3 jum am evitat o caruta si m-am rasturnat cu masina. Nu au oprit carutasii (eu nu imi ... (vezi toată discuția)