avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Folosirea imagini fără acordul meu de către o ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Folosirea imagini fără acordul meu de către o bancă

În perioada 2007-2012 am lucrat la o bancă din România. În mai 2012 am fost dat afară, chipurile "restructurarea activități". În toată perioada 2012-2014 am costata că imaginea mea a fost folosită de 5-6 ori, numai în acest an de 2 ori, ultima oară chiar în ziua de joi 11.12.2014 de Ziarul Financiar, la sectiunea Bănci și asigurări. Menționez ca NU AU ACORDUL MEU de a folosi imaginea mea, nici Volksbank România și nici Ziarul Financiar, și nu am semnat nimic în acest sens.
Ce este de făcu? Întrucât nu vreau să-i las pe acești HOȚI. Vreau să-i fac să plătească pentru toate suferințele pe care le-am îndurat, pe când ei au încasat sume colosale.
Vă implor, ajutați-ma. Nu știu la cine să apelez.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 15:34, 19 Decembrie 2014
Exista doua aspecte:
-folosirea fotografiei dvs realizata de un fotograf si
-folosirea imaginii dvs.

In primul caz, fotograful este cel ce detine dr. de autor asupra fotografiei. Este foarte probabil ca fotograful sa fi incheiat un acord cu banca in care sa-i fi cedat bancii drepturile de autor privind fotografia, inclusiv dreptul de a publicara acesteia in ZF. In aceasta situatie, dvs sunteti tert si nu puteti intreprinde nimic vis a vis de dr. de autor asupra fotografiei.

In al doilea caz problema se pune in ce masura si context dvs v-ati dat consimtamantul sa fiti fotografiat de catre fotograf . Dati mai multe detalii. Ati avut o sedinta foto din initiativa bancii pentru realizare de fotografii ce se utilizeaza pe siteul bancii? Fisa postului prevedea o clauza ca angajatul bancii accepta folosirea imaginii sale de catre banca? Trebuie clarificata intreaga aceasta situatie de fapt.

In cazul in care ati participat la sedinta foto organizata de banca ptr angajatii sai, v-ati dat si consimtamantul la folosirea imaginii. In aceasta situatie, pentru a putea intreprinde o actiune civila impotriva bancii, trebuie fie sa dovediti un prejudiciu suferit ca urmare a folosirii imaginii (prejudiciul suferit care trebuie cuantificat), fie sa va indreptati printr-o actiune intemeiata pe institutia "imbogatirii fara justa cauza" din codul civil, evident daca exista conditiile unei astfel de actiuni. In concluzie, trebuie clarificata in detaliu situatia de fapt pentru a vedea daca exista vreo solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai risc un proces daca am retras foto postata fara drept pe blog? sylvya04 sylvya04 Buna ziua. Am facut o gafa, pentru care imi pare rau acum, dar cred ca e prea tarziu. Detin un blog personal in care am postat unele obiecte personale spre ... (vezi toată discuția)
Dreptul la imagine alexandruconstantin alexandruconstantin Am o intrebare. Un site foloseste fotografii cu mine pentru a-si promova produsele. Nu am incheiat niciun contract cu firma respectiva si nici nu le-am dat ... (vezi toată discuția)
Model release/ acord utilizare fotografii originalro originalro Ce valoare juridica are un model release - acord de utilizare poze intre fotograf si model? Dar daca e specificata si o suma modica acordata modelului pentru ... (vezi toată discuția)