Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pt tulburarea linistii publice.

Buna ziua! Am si eu o intrebare si anume:Daca am primit o amenda pt.tulburarea linistii publice in valoare de 500 ron o pot plati la jumatate in 48 de ore?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:04, 13 Decembrie 2014
Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice nu permite plata a jumătate din minimul amenzii. Prevederea de mai jos este din acest act normativ.
Art. 9
Dispoziţiile prezentei legi se întregesc cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia dispoziţiilor privind plata a jumătate din minimul amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice. pot sa achit jumatate din minim? BalescuDaniel BalescuDaniel am luat o amenda pt tulburarea linistii publice in valuare de 200 ron . as vrea sa stiu daca o achit in 48 de ore , platesc jumate , adica 100 ron ?..sau acest ... (vezi toată discuția)
Orice amenda se poate plati pe jumatate in 48 de ore de la aplicarea ei? Utilizator_Mihai Utilizator_Mihai in data de 13.05.2011 am strigat pe strada dupa un prieten ... eu fiind in masina ... la coltul strazii adica dupa vreo 100 m dupa ce am strigat ne opreste un ... (vezi toată discuția)
Anulare proces-verbal 28lacra 28lacra Buna ziua, Am primit o amenda contraventionala, pe care doresc sa o contest. Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa o achit in termenul de 15 zile, chiar ... (vezi toată discuția)