avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din somaj

Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste un alt CIM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 15 Decembrie 2014
1. In speta, se va incheia un nou c.i.m.

2. Daca c.i.m. este incheiat pe o durata de cel mult 12 luni , atunci plata indemnizatiei de somaj va fi suspendata si se va relua de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.

art.45 din Legea nr.76/2002:
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
.....
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni;
.....
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c), e)–i) şi k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
.....

3. Daca c.i.m. este incheiat pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată mai mare de 12 luni, atunci plata indemnizatiei de somaj va inceta.

Art. 44 din Legea nr.76/2002
Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată mai mare de 12 luni;
....
In acest caz, pentru a benefica din nou de somaj va trebuie sa indeplineasca iarasi conditiile necesare acordarii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare din somaj alinacristinel alinacristinel buna seara as dori sa stiu ce avantaje are firma care ma reaganjeaza din somaj dupa 3 luni/mentionez ca am fost trecuta in somaj pe perioada de iarna adica ... (vezi toată discuția)
Somaj speranta1977 speranta1977 Buna ziua, Din 14.01.2015 sunt in somaj. As fi interesta sa stiu daca imi gasesc un loc de munca part time pe perioada determinata daca imi voi pierde somajul ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie somaj mihueu mihueu Daca sunt in somaj si nu declar in 3 zile ca am semnat un contract de munca, ce se intampla ? Am semnat un contract de munca pt 2 luni, daca in astea 2 luni ... (vezi toată discuția)