avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara. ce as putea face in cazul meu in care tatal meu decedat in urma cu 2 ani, a avut un depozit bancar in valoare de 170 milioane lei vechi, avand imputernicita pe cont pe concubina lui ( fiind divortat de mama mea de mult timp ), dupa decesul lui eu ne-stind despre depozit, am aflat acum de la banca ca trebuie sa ii inchid contul ca si mostenitoare dar concubina lui , lichidandui depozitul imediat dupa moartea lui, dupa legea bancii, ea ne mai avand dreptul de imputernicita dupa decesul titularului, devenid indrptatiti asupra contului copiii adica eu si fratele meu care avem certificat de mostenitori.
Oare am sanse sa recuperez banii de la femeia respectiva?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 09:38, 16 Decembrie 2014
Depinde cand s scos banii con ubina.
Sindaca e solvabila.
a scos imediat dupa deces, la o saptamana doua, nu am inteles exact ce ati spus
Trebuie stabilit daca avea sau nu drept de soate banii.
Nu pare sa fi avut.
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Trebuia sa anunte decesul la banca , nu avea dreptul sa i scoata dupa deces, aceste sume trebuiau sa intre un masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire oli86 oli86 dupa cum am spus in intrebarea alta intrebare, tatal meu decedat in urma cu 3 ani. Acum am aflat ca el a avut un depozit cu o suma considerabila in banca, dar ... (vezi toată discuția)
Imputernicitii avea dreptul sa retraga banii de contul tatalui meu decedat? cioatamircea cioatamircea Tatal meu a avut cont .La suma depusa a avut cum este normal imputernicit.Dupa decesul tatalui meu imputernicitii mai aveau dreptul sa scoata bani? Editat ... (vezi toată discuția)