1. Exista angajatorul A si salariatii B,C,D,... .
2. Intre A si B este semnat un acord al partilor referitor la munca suplimentara/in timpul repausului saptamanal/concediului de odihna/formare profesionala din initiativa salariatului.
3. Angajatorul A isi reduce activitatea...si decide sa il pastreze pe B..... DOAR in baza acordului si a efectelor produse , semnat intre A si B.
4. In aceasta situatie acordul partilor nu devine opozabil si tertilor?
Eu raman la parerea mea; ceea ce este optional(neexistand o vreo vina a salariatului) nu este criteriu de departajare. La facultatea admiterea la facultate s-a dat mereu doar din "tematica obligatorie". :)
Angajatorul nu normeaza munca , nu asigura accesul la formarea profesionala si nici nu este sanctionat legal pentru aceasta; in plus , poate impune si criterii "specifice' la concediere. Dar...trebuie pe undeva sa existe si o limita legala.
Cine sa-l sanctioneze , cand toti sustin ca se da spaga ? Atunci de ce sa-l mai indrume pe salariat sa depuna sesizare la ITM, Inspectia Muncii sau Ministerul Muncii ?
Criterii concediere
minval
la o concediere individuala, persoana care este pensionar si cumuleaza cu salariul si care nu este identificata pentru concediere, moral sau legal va trebui sa ... (vezi toată discuția)