avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi autor

Buna ziua,

As avea nevoie de o informatie, paote ma puteti ajuta:
- mama mea tocmai a lansat o carte cu povesti pentru copii si pentru a putea sa introducem aceste carti in librarii, ni s-a spus ca se poate face printr-o societate.

- tatal meu are o firma de gaz insa pentru a introduce aceste carti in firma (pentru a avea intrare) am inteles ca este o chestiune mult prea complicata .
- Stiti cumva o alta posibilitate sa introducem aceste carti in librarii si sa nu fie o societate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 12:37, 17 Decembrie 2014
Buna ziua!
Nu inteleg de ce "se pot introduce doar printr-o societate".
Banuiesc ca mama dumneavoastra a tiparit un numar [x] de exemplare, fiind proprietarul exclusiv al publicatiilor (si proprietar al volumelor fizice si al drepturilor de autor).
Identificati un distribuitor de presa dispus sa va cumpere aceste carti, in baza unui contract dintre mama dumneavoastra in calitate de autor si respectiva firma.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la vanzari de carte ca autor si persoana fizica. sintem ... jb2016 jb2016 Referitor la Vanzari de carte ca autor si persoana fizica. Sintem doi autori de carte tehnica, pe care le-am aditat, tiparit si platit la Edituri ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face; predare act cauzator de prejudicii ytip ytip Buna ziua, In primul rand tin sa precizez ca sunt obligat de angajator sa formulez o actiune de acest gen. Aici, caut idei care sa nu ma puna in situatia in ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru romanul aflat in librarii bianca_17 bianca_17 Bună ziua! Apelez la dumneavoastră în cazul unei probleme foarte delicate pe care nu ştiu să o gestionez. Sunt minoră şi am publicat un roman, însă ... (vezi toată discuția)