Am avut o relatie de concubinaj de 4 ani si jumatate, anul trecut de Craciun mi-a cumparat inelul de logodna...ne-am despartit recent, minora a ramas la mine (am depus cerere pentru pensie de intretinere).
Dupa nici 2 saptamani de relatie ne-am mutat impreuna la tatal meu (24,06,2010) , unde am locuit pana in luna mai 2012, cand ne-am mutat in locuinta lui (apartament cumparat prin prima casa), aceasta fiind la cheie (parchet, gresie, faianta, termopane, usi si CT proprie).
Stiu ca nu am niciun drept asupra proprietatii lui si nci nu am pretentii! Toate bunurile au fost cumparate impreuna,
- unele chiar inainte de a ne muta in apartamentul lui ,
- o parte cu banii adunati la botezul fetitei noastre ( 10000 lei)
- pana fetita a implinit 2 ani eu nu am lucrat cu CM (am beneficiat de alocatia fetitei 200 lei + datorita faptului k am fost de acord concubinul a putut lua 500 lei stimulent de insertie) am mai facut promotii si studii de piata...
- din data de 03 ,10,2013 si pana-n prezent eu am lucrat
Ce drepturi am asupra bunurilor dobandite impreuna?
trebuie sa-l actionez in judecata ?
Ca probe pot folosi adeverinta de la locul de munca? cu salariu trecut pe fiecare luna in parte? el a zis ca eu nu am contribuit cu nimic (Am fost de mi-am luat hainele mele, hainele fetitei, o parte din jucariile fetitei ...restul i le-a oprit, mi-a oprit si o parte din hainele mele pe motiv ca au fost cumparate de el, am mai luat si vasele cu care am venit de la mama ... am incercat sa discut cu el despre bunuri, dar nu vrea sa-mi dea nimic si sunt destule, dat fiind ca atunci cand ne-am mutat apartamentul era gol , iar acum este mobilat si utilat complet)
Relatia de concubinaj si contributia dvs., la dobandirea bunurilor se poate dovedi cu martori, inscrisuri, interogatoriu, expertiza de identificare si evaluare . Indrazniti sa-i deschideti proces daca valoarea bunurilor merita pentru ca veti avea si dv. de platit taxe de timbru, expertiza , avocat , cheltuieli pe care le veti recupera la castigarea procesului.