avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Norme RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Norme RCA

Ce se poate intampla din punct de vedere juridic in urmatorul caz?
Asiguratorul practica pentru asigurarea RCA un tarif gresit intentionat.
De exemplu pentru a diminua pretul nu specifica in aplicatie ca masina este folosita pentru transportul international de marfuri, tariful fiind luat pentru transport privat in interesul societatii.
Regresul se rasfrange asupra agentului sau asupra clientului?
multumesc .
Cel mai recent răspuns: Istvan Mihaly , Consultant asigurari 10:04, 18 Decembrie 2014
Daca Dvs sunteti agentul/brokerul emitent, depinde ce fel de contract aveti cu asiguratorul ... In caz de dauna, asiguratorul va plati despagubiri, chiar daca tariful a fost gresit incasat de la client (el nu avea de unde sa stie acest lucru, deci nu are nicio vina).
Daca isi da seama ca ati facut acest lucru intentionat poate, in baza contractului de intermediere, sa va solicite acoperirea pierderilor lui. Spun ca se complica pt ca nu stiu ce este prevazut in contract. Poate fi o suma fixa maxima (de ex. 1.000 RON) sau poate fi toata suma, adica tot prejudiciul cauzat de incadrarea gresita (in acest caz: diferenta de tarif). Iar daca vrea sa va faca zile fripte va face si un dosar penal ... Cu asa ceva nu se joaca! Asiguratorul isi creaza niste rezerve de daune in baza primelor incasate din RCA si automat rezervele lui o sa fie gresite. Daca acest caz se descopera la un control al ASF si societatea va fi amendata, daca contractul de intermediere ii permite, cu siguranta va recupera si amenda.
Daca sunteti de la concurenta si stiti sigur acest lucru (aveti eventual dovezi) faceti o sesizare atat la conducerea companiei cat si la ASF.
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Istvan Mihaly, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucursala practica alt tarif decat propriul agentul DorinPavel DorinPavel Sunt agent de asigurari la o anumita societate, am incheiat contractul de mandat chiar cu sucursala si dispun de un user si o parola (in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Polita rca Jeremy Jeremy In urma cu 3 saptamani un prieten de-al meu a facut o polita rca cu reducere de 50% pentru handicapat prin intermediul unui agent broker de asigurari. La ... (vezi toată discuția)
Rca incheiat in romania pentru o masina inmatriculata in italia. inselaciune sau raspundere civila delictuala? alex_007 alex_007 Buna ziua, Am si eu o speta mai ciudata şi mi-ar prinde bine cateva sfaturi. O persoana incheie un rca in romania pentru o masina inmatriculata in italia. ... (vezi toată discuția)