avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale In SA, administratorii sunt obligati sa participe la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

In SA, administratorii sunt obligati sa participe la AGA?

Va rog sa ma ajutati si cu un temei legal din lg 31/1990. Eu nu reusesc sa identific nimic in acest sens, dar am inteles ca ar exista aceasta obligativitate in lege.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 18:46, 17 Decembrie 2014
Asa cum spune si denumirea, AGA inseamna adunarea generala a asociatilor, fie ea ordinara sau extraordinara.
La aceasta adunare, conform art. 120 din Legea 31/1990, acţionarii exercită dreptul lor de vot în adunarea generală, proporţional cu numărul acţiunilor pe care le posedă.
Mai mult, la art. 126 alin.1) din lege, acţionarii care au calitatea de membri ai consiliului de administraţie, directoratului sau consiliului de supraveghere nu pot vota, în baza acţiunilor pe care le posedă, nici personal, nici prin mandatar.
Dar, din economia art. 129, observam ca...şedinţa adunării se va deschide de către preşedintele consiliului de administraţie, respectiv al directoratului, sau de către acela care îi ţine locul.
Deci, prezenta presedintelui consiliului de administratie este obligatorie, iar a celorlalti administratori fiind facultativa, neavand drept de vot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare art.126 alin 1 legea 31 Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua, cum interpretati art.126 alin 1 din legea 31/1990? in sensul ca, in cadrul AGA a unei soc. pe actiuni, un membru CA si actionar in acelasi timp se ... (vezi toată discuția)
Retragere administratori apetra apetra In cazul unui SA cu obligatia de a avea 3 administratori, s-a convocat AGA pentru ca 2 dintre acestia se retrag si vor fi inlocuiti cu alti 2. Exista niste ... (vezi toată discuția)
Administartorii pot fi revocati numai de adunarea generala ordinara ? arlandh arlandh Sunt actionar la un SA si am solicitat CA convocarea adunarii generale extraordinare avand ca ordine de zi revocare administratori, revocare cenzori, alegere ... (vezi toată discuția)