Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriptie credit

in anul 2007 sa contractat un credit pe 10 ani de nevoi personale fara ipoteca
in anul 2010 sa cesionat catre o firma de recuperare intreg creditul pe baza de notificare de creanta . in decursul anului 2010 am primit mai multe somati de plata dupa care pana in prezent nu am mai primit nimic decat in aceata luna un telefon din partea unui reprezentant al firmei prin care ma informeaza ca trebuie discutat rambursarea creditului.intrebarea mea este in aceasta periada firma nu trebuia sa deschida o actiune in instanta pentru executare sau in prezent este prescris creditul daca au trecut cei 3 ani de la notificare?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:27, 17 Decembrie 2014
Asa cum prezentati faptele, creanta cesionata este prescrisa.
Probabil cesionarul stie acest lucru dar incearca sa va determine sa recunoasteti debitul, eventual sa incheiati un acord prin care sa platiti si astfel sa rezolve prescriptia ce o puteti invoca.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data declararii scadentei anticipate a creditului. In cazul dvs este un termen anterior cesiunii. Eu consider ca debitul dvs este prescris la acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit sumer2013 sumer2013 In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale. In martie 2009 dupa pierderea locului de munca am platit ultima rata lunara. In februarie 2010 am ... (vezi toată discuția)