avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie credit
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie credit

In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale. In martie 2009 dupa pierderea locului de munca am platit ultima rata lunara. In februarie 2010 am inteles ca creditul meu a fost vandut unei firme de recuperari. Pana in prezent firma de recuperari nu a initiat nici o dare in judecata pentru recuperarea datoriei ci am primit doar simple notificari trimise prin posta, fara confirmare de primire. Intrebarea mea este: Sa prescris datoria?
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 22:49, 12 Noiembrie 2013
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data declararii scadentei anticipate a creditului.
Daca spuneti ca in februarie 2010 a fost cesionat, atunci sigur la acea data era deja declarant scadent.
Aparent ar fi prescris, dar fara studierea actelor ramane doar o opinie
Notificarea postala nu intrerupe sau suspenda cursul prescriptiei extinctive...aplicand termenul general de 3 ani, rezulta ca s-a prescris...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada prescriptie marysimo marysimo In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)