avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Protectia maternitatii la locul de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Protectia maternitatii la locul de munca

Au dreptul mamele care alapteaza la un program redus pana implineste copilul varsta de 2 ani? Daca da, in ce conditii? OUG 96/2003 art 17 e actualizata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 18 Decembrie 2014
Modificarile se pot consulta gratuit pe portalul legislativ al Ministerului Justitiei, la:
- Fisa act - Actiuni suferite,
la adresa de mai jos:

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
ionion2000, utilizator
1. Din OUG 96/2003 privind protecţia maternitãţii la locurile de muncã:

Art. 17.
(1) Angajatorii sunt obligaţi sã acorde salariatelor care alãpteazã, în cursul programului de lucru, douã pauze pentru alãptare de câte o orã fiecare, pânã la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasãrii dus-întors de la locul în care se gãseşte copilul.

(2) La cererea mamei, pauzele pentru alãptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sãu de muncã cu douã ore zilnic.

(3) Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncã, acordate pentru alãptare, se includ în timpul de muncã şi nu diminuiazã veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.

(4) În cazul în care angajatorul asigurã în cadrul unitãţii încãperi speciale pentru alãptat, acestea vor îndeplini condiţiile de igienã corespunzãtoare normelor sanitare în vigoare.

2. - Asadar se acorda reducerea programului de lucru pentru alaptare numai pana la implinirea varstei copilului de 1 an.
- Aceasta prevedere nu a fost modificata.

ioanamitrea a scris:

Au dreptul mamele care alapteaza la un program redus pana implineste copilul varsta de 2 ani? ...



Pot avea acest drept numai daca este prevazut in reg.intern al angajatorului , in ccm aplicabil sau in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program de munca (pentru mame) maruis maruis O angajata care se afla in concediu pentru cresterea copilului si a optat pentru concediu de maternitate pana la implinirea varstei de un an a copilului, ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate la 6 ore Crisxtn Crisxtn buna seara pot sa-mi reiau activitatea la 6 ore la lucrez si copilul are 10 luni si 28 zile? pana implineste 2 ani, daca alaptez? (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru pentru mamele care alapteaza MirunaMaya MirunaMaya Buna ziua, Am fost in CIC in varsta de pana la 1 an si din luna ian. 2016 m- am intors la munca. Trebuie sa stau la birou 8 ore/ zi, dar eu inca alaptez. Am ... (vezi toată discuția)