avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este posibil si permis ca o asociatie proprietari sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este posibil si permis ca o asociatie proprietari sa nu aiba cont bancar ?

Este vorba despre o asociatie de proprietari care are si CUI deci este firma, daca e permis link: [ link extern ]

De asemenea firma colaboreaza cu un nou administrator care ar oferi accesul la toate informatiile online cat si plata acestora. Insa acest domn nu mi-a dat access online la informatii si mi-a raspuns in scris ca asociatia nu are cont bancar si prin urmare nu-mi da posibilitatea sa platesc prin internet desi mi-ar fi de folos pentru ca imobilul e nelocuit; de asemenea si deconectat legal de la toate serviciile. link [ link extern ]

E credibila afirmatia sau este o alta minciuna care se adauga la seria de minciuni si abuzuri ale asociatiei ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:07, 18 Decembrie 2014
In general se poate "vorbi" cu administratorul unei as. proprietari - daca omul este de buna credinta si vrea sa faca oarece treaba in asociatia dvs.
Daca doriti mai multe informatii, reguli si proceduri, trebuie sa va faceti timp sa discutati (eventual in scris) cu conducerea as. prop., mai bine zis cu presedintele com. executiv. Iarasi zic, daca sunt oameni responsabli, alesi de catre dvs. pentru a se ocupa de as. prop.
Este posibil ca as. prop. sa nu aiba cont bancar (cunosc mai multe cazuri), desi per total nu este o situatie prea placuta in care casierul/administratorul sa umble cu teschereau de bani la dansul sau sa tina banii in casa. Chiar in cazul unei asociatii mici, la un moment dat se poate aduna o suma mai mare (in cazul adunarii unui fond de reparatii, de exemplu), care nu poate fi depusa in banca pentru ca nu ai cont... Asta e.
In rest, legal, dvs. cat si ceilalti membri ai as. prop. puteti cere accesul la toate documentele si informatiile ce privesc activitatea asociatiei - insa trebuie sa va adresati in scris la as. prop.
Va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare caldura imobil nelocuit irinapaula irinapaula Buna ziua, Sunt proprietara(rezidenta in Bacau) unui imobil situat in Iasi si care din luna decembrie 2019 nu a mai fost locuit. Acest lucru a fost adus la ... (vezi toată discuția)
Comision tranzactie cu cardul pasata de la comerciant la platitor Asthazar Asthazar Buna ziua. Fiecare tranzactie bancara este comisionata, iar acest comision il suporta comerciantul, din cate stiu eu, Comerciantul cu care am eu de-a ... (vezi toată discuția)
Debransare radet 2012 ellen6a ellen6a Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament situat intr-un bloc construit in anul 1986. Am fost la asociatia de locatari si am intrebat despre proiectul tehnic ... (vezi toată discuția)