avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala pentru nedeclararea chiriei reale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala pentru nedeclararea chiriei reale

buna ziua.declararea la fisc a unei alte sume pentru chirie decat cea corecta la un contract de inchiriere apartament este evaziune fiscala?cum se pedepseste si cine este pedepsit ?proprietarul apartamentului sau agentia imobiliara?mentionez ca este cunoscut acest lucru de toate cele trei parti:proprietar, agentie si chirias.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:24, 20 Decembrie 2014
Evaziunea fiscala este reprezentata mai degraba de nevirarea impozitelor cu stopaj la sursa, ca de exemplu, nevirararea cotei de contributie la sanatate si pensie pentru angajati de catre angajator.
In cazul prezentat de dvs, se vor calcula penalitati la impozitul datorat. Nu este infractiune.
Eu as spune ca poate fi vorba de evaziune fiscala.
ART. 9*)Legea 241/2005
(1) Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale:
a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;
...........................................
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Eu zic ca este evaziune tocmai din intentia clara de a frauda bugetul. Cu conditia ca fiscul sa poata proba care este chiria reala. E ca si cum as face o factura de 10 lei in loc sa o fac pe 1000 lei reali.
Singurul care ar fi interesat sa puna o valoare mai mica decat cea reala ar fi doar proprietarul pt. ca e sarcina lui sa-si plateasca impozitul. Pe agentie si pe chirias nu ii doare nicaieri de suma reala.

Agentia v-a luat comision la valoarea din contract? Probabil ca nu. Deci, ar fi 2 evazionisti in caz :)

Oricum, cred ca 2/3 din proprietarii locuintelor inchiriate ar fi in randul "politicienilor", adica dincolo de gratii, daca s-ar face o verificare...

CristinaPaisa a scris:

Evaziunea fiscala este reprezentata mai degraba de nevirarea impozitelor cu stopaj la sursa, ca de exemplu, nevirararea cotei de contributie la sanatate si pensie pentru angajati de catre angajator.
In cazul prezentat de dvs, se vor calcula penalitati la impozitul datorat. Nu este infractiune.


Parerea mea este ca avem un caz de evaziune fiscala.

b) omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;

Va recomand sa cititi urmatorul articol:

www.avocatnet.ro/content/art...
Este evaziune fiscala dar se poate achita prejudiciul si se inchide cazul.nDaca nu se achita lucrurile devin complicate si apar cheltuieli cu avocatii.

Alte discuții în legătură

Stopaj de la sursa georgesirbulescu georgesirbulescu buna ziua. am o mare problema si va rog sa ma ajutati! am de dat 2700 lei la stat pt stopajul de la sursa. acum ei, mi-au facut dosar penal pt frauda si ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa - firma cesionata clidan clidan Am primit o citatie ref la un dosar penal pentru stopaj la sursa. Mi se cere sa prezint statele de salarii si balantele pentru perioada aug 2008 - aug ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa 2014 Intelepth Intelepth 1.am fost asociat unic si angajat, sunt cercetat ptr stopaj la sursa, calculat pentru cartea mea de munca..poate fi vorba de stopaj in situatia asta ? 2.am ... (vezi toată discuția)