Angajatorul meu mi-a dat o instiintare precum in data de 16 decembrie mi se inceteaza C.I.M!
Instiintarea mi-a fost inmanata in data de 17 noiembrie(cu data de 17.11),precum beneficiez de 20 zile lucratoare...etc,motivul este desfintarea postului....
Intre timp eu am luat concediu medical începând cu data de 8decembrie pana pe 17decembrie(inclusiv17)!Am anuntat angajatorul pe 9 decembrie prin SMS ca sunt in concediu medical pana pe 17 decembrie!
Angajatorul in data de 17 noiembrie a angajat pe acelasi post un alt baiat!este legal?(se poate actiona in instanta asta,nefiind un motiv real concedierea mea?)
Când am revenit din concediul medical,acesta mi-a impus sa semnez decizia de concediere(in aceasta decizie scrie ca preavizul de 20 de zile a expirat,conform notificarii nr....din 14.11.2014(el mi-a dat instiintarea in data de 17.11.2014)a expirat in data de 15.12.2014!(in instiintare expira in 16 decembrie)ce trebuie facut plangere la itm sau?!
Acesta imi refuza plata avansului pe care toti ceilalti angajati il primim,motivand ca concediul meu nu este real....ce trebuie facut in acest caz?
Tot angajatorul refuza întoarcerea mea la munca,spunandu-mi ca nu am ce cauta la munca.....ce trebuie facut in acest caz?!
1.Decizia de concediere are numar de inregistrare si data ?
2.Cind vi s-a comunicat ?
3.Adunati toate probele legate de concediere pentru ca ulterior va fi mai greu de procurat.
4.Ar fi bine sa angajati un avocat specializat pe litigii de munca.Asa va mariti sansele de a cistiga procesul.Puteti chiar merge in sala de judecata ( sedintele sint publice ! ) si sa-l urmariti in instanta pentru a avea cam cum isi sustin cauzele in astfel de litigii.In mod normal, la restructurarea postului ( nefiind culpa dvs ) puteti da va bagati dosarul la AJOFM pentru somaj.
5.Cu ocazia asta puteti vedea daca v-a platit contributiile de asigurari sociale la CIM ( contract individual de munca ).
1 DECIZIA NU ARE NUMAR DE INREGISTRARE,DATA ARE 17.11.2014
2 MI SA COMUNICAT EXACT IN ZIUA IN CARE MI-A INMANAT INSTIINTAREA ADICA PE 17.11.2014
3 ARE ANUNT IN MAGAZIN PRECUM ANGAJEAZA MANIPULANT MARFA,ARE ANUNT PE INTERNET,ETC
4,5-PLATESCTE CONTRIBUTIILE LA STAT ASTA NU E O PROBLEMA
CE M-AR INTERESA CEL MAI MULT AR FI CUM FAC ROST DE DOVADA CA A ANGAJAT PE POSTUL MEU,COLEGUL MEU REFUZAND SA IMI DEA O COPIE AL C.I.M!IL POT CERE EU ITM-LUI SAU...?!VA ROG MULT SA MA AJUTATI!!!!!
1. Legalitatea unei decizii de concediere nu sta in numarul de inregistrare. Nici macar nu are mare relevanta acest lucru , daca are sau nu numar de inregistrare.
2. Degeaba cereti de la ITM asa ceva, intrucat astfel de informatii nu pot fi puse decat la dispozitia institutiilor abilitate - instanta, parchet, politiei etc.
3. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.
dar angajatorul poate modifica datele din revisal,pe motiv ca daca el stie ca va fii verificat modifica datele angajatului care la angajat in locul meu....poate sa faca lucrul acesta?eu pot sa ii adresez o foaie,un document angajatorului precum: de ce a angajat alt baiat in locul meu?iar el sa imi raspunda pot face acest lucrul,angajatorul meu nu vrea sa recunoasca ca a angajat nici un baiat,martori fiind colegi mei de munca si alti angajati la alte firme...