avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Declaratia 112 pentru doua tipuri de contracte ale ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Declaratia 112 pentru doua tipuri de contracte ale aceluiasi salariat!

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:un salariat din cadrul unei asociatii de proprietari (contract individual de munca cu norma intreaga,cu functie de administrator)este si presedintele asociatiei in acelasi timp(contract de mandat)!Obtine lunar doua tipuri de venit,unul la functia de baza si altul in afara functiei de baza!Intrebarea mea este cum declar in declaratia 112 cele doua contracte pe acelasi CNP?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:59, 8 Ianuarie 2015
Pentru angajatii cu mai multe CIM la acelasi angajator se completeaza sectiunea B, conform Ordinului nr. 1045/2012 privind D112.
Bazele de calcul al contributiilor sociale obligatorii se calculeaza prin insumarea bazelor de calcul ale tuturor CIM incheiate cu acelasi angajator.


SECŢIUNEA A
Se înscriu datele pentru asiguraţii care realizează în luna de raportare numai venituri din salarii şi asimilate salariilor şi care au avut un singur raport de muncă cu angajatorul respectiv, nu au lucrat în condiţii deosebite/speciale şi nu au beneficiat de indemnizaţii de concedii medicale sau de scutiri potrivit prevederilor legale.

SECŢIUNEA B
Se completează numai dacă salariatul nu se încadrează la secţiunea A (a avut mai multe contracte de muncă la acelaşi angajator sau a avut concedii medicale ori a lucrat în condiţii diferite de muncă sau a beneficiat de indemnizaţii ori de motive de scutire).


B.4. Centralizator
┌───┬─────────────────────────────────────────────┬──────┐
│ 1│Total zile lucrate │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2│Total zile şomaj tehnic beneficiare de scutire │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3│Bază Contribuţie Individuală ŞOMAJ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 4│Contribuţie Individuală ŞOMAJ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 5│Bază Contribuţie Individuală SĂNĂTATE │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 6│Contribuţie Individuală SĂNĂTATE │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 7│Bază Contribuţie Individuală ASIGURĂRI SOCIALE plafonată │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 8│Contribuţie Individuală ASIGURĂRI SOCIALE │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 9│Baza de calcul pentru contribuţia la fondul de garantare │ │
└───┴─────────────────────────────────────────────┴──────┘


B.4. Centralizator
Se completează obligatoriu.
Se înscriu datele centralizate pe asigurat (pe CNP sau NIF), astfel:
- Rândul 1 "Total zile lucrate" - se înscrie numărul de zile lucrate în condiţii de muncă normale, deosebite, speciale sau alte condiţii. Acestea nu pot depăşi numărul de zile lucrătoare din lună stabilit conform Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
- Rândul 2 "Total zile şomaj tehnic beneficiare de scutire" - se completează cu numărul total de zile lucrătoare în care raporturile de muncă sunt suspendate în temeiul art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi pentru care salariaţii şi angajatorul acestora sunt scutiţi de plata contribuţiilor sociale potrivit legii.
- Rândul 3 "Baza Contribuţie Individuală ŞOMAJ" - se completează cu suma reprezentând totalul veniturilor care constituie baza lunară de calcul a contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj, potrivit prevederilor legale în vigoare. Se calculează prin însumarea bazelor de calcul a contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj corespunzătoare tuturor contractelor încheiate de asigurat cu angajatorul respectiv.
- Rândul 4 "Contribuţie Individuală ŞOMAJ" - se completează cu suma reprezentând contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj datorată de asigurat şi reţinută de angajator, potrivit prevederilor legale în vigoare, cumulată pentru toate contractele încheiate de asigurat cu angajatorul respectiv. Se calculează prin însumarea contribuţiilor individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj corespunzătoare tuturor contractelor încheiate de asigurat cu angajatorul respectiv.
- Rândul 5 "Baza Contribuţie Individuală SĂNĂTATE" - se înscrie venitul bază de calcul pentru contribuţia individuală pentru asigurări sociale de sănătate, potrivit legii.
- Rândul 6 "Contribuţie Individuală SĂNĂTATE" - se înscrie contribuţia datorată de asigurat şi reţinută de angajator, potrivit legii.
- Rândul 7 "Baza contribuţie Individuală ASIGURĂRI SOCIALE plafonată" - se înscrie câştigul brut care constituie baza de calcul pentru contribuţia individuală de asigurări sociale, plafonată, conform legilor în vigoare.
- Rândul 8 "Contribuţie Individuală ASIGURĂRI SOCIALE" - se completează cu CAS datorată de asigurat, rezultată prin aplicarea cotei CAS asigurat asupra câştigului bază de calcul CAS.
- Rândul 9 "Baza de calcul pentru contribuţia la fondul de garantare" - se înscrie venitul bază de calcul pentru contribuţia angajatorului la Fondul de garantare, cumulat pentru toate contractele încheiate de asigurat cu angajatorul respectiv.
Am si eu o problema in Saga. Am un angajat care in decembrie i-am desfacut contractul si dupa cateva zile l-am reangajat in aceeasi luna…L-am adaugat din nou cu noul contract de munca in fisier salariati. In statul de salarii imi apare de doua ori , ceea ce mi se pare corect, problema este cand pt primul contract ii adaug drepturile banesti aferente concediului imi modifica si contributiile pentru al doilea contract, iar in d112 nu imi apare data plecare si nu inteleg cum imi cumuleaza el contributiile acolo. In plus imi da si eroarea :
ANGAJATOR:
* EROARE – Creanta 02 – Contributia individula de asigurari sociale retinuta de la asigurati (677) mai mica decat suma calculata (810) !
* ATENTIE – Creanta 07 … Contributia de sanatate datorata de asigurati (356) diferita de suma calculata (425) !
ASIGURATI:
Ce pot sa fac?..Cum se procedeaza cand in aceeasi luna un salariat este reangajat ? plus ca in momentul in care incerc sa vizualizez recapitulatia din luna respectica imi da eroarea : Alias name is alreay in use! ...In acest fel nici recapitualtia nu o pt deschide.
Pentru mesajele de eroare trebuie sa va adresati celor care au facut SAGA sau cuiva din sistem care se ocupa cu exploatarea SAGA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cass angajati pentru un angajat cu 2 cim busubianca busubianca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza contributia angajatului la asigurarile sociale 10,5% in cazul in care avem un angajat cu 2 contracte de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 - sectiunea a, b sau c IulianRD IulianRD Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum incadrati dpdv al sectiunilor A, B si C ale declaratiei 112 urmatoarele cazuri: 1 - salariat cu CIM conditii deosebite + ... (vezi toată discuția)
Completare d112 Radu Aura Radu Aura Un salariat are intr-o luna doua contracte, a incetat un CIM si a incheiat altul dupa o zi. Cum se raporteaza aceasta situatie in D112? Aplicatia nu permite ca ... (vezi toată discuția)