avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cand se va publica in MO decizia CCR prin care ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cand se va publica in MO decizia CCR prin care adjudecatarul nu este obligat la plata impozitului pe venit

Stie cineva estimativ, din practica, cam pe cand se va publica in Monitorul Oficial decizia CCR prin care adjudecatarul unei licitatii nu este obligat sa plateasca impozitul pe venitul rezultat in urma tranzactiei pentru a-si putea intabula imobilul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 12:27, 28 Decembrie 2014
O vor respinge si acum. Problema este veche, trebuie sa fi in tema ca sa sti despre ce e vorba... Exista "N" spete la instantele din intreaga tara pe acest subiect. Sfatul meu este sa asteptati publicarea in MO si modificarea normelor ANCPI in aceasta privinta. Asta e Romanica...
bejvoiculescu a scris:

O vor respinge si acum. Problema este veche, trebuie sa fi in tema ca sa sti despre ce e vorba... Exista \"N\" spete la instantele din intreaga tara pe acest subiect. Sfatul meu este sa asteptati publicarea in MO si modificarea normelor ANCPI in aceasta privinta. Asta e Romanica...

Nu armai avea cum sa o respinga, deoarece ei respingeau cererea in temeiul art 77 ind 1 alin 6:
""registratorii de la birourile de carte funciara vor verifica indeplinirea obligatiei de plata a impozitului prevazut la alin. (1) si (3) si, in cazul in care nu se va face dovada achitarii acestui impozit, vor respinge cererea de inscriere pana la plata impozitului.""

Avind in vedere ca aceste nu sunt constitutionale, prevederile respective sunt suspendate pana la modificarea codului fiscal, in sensul celor dispuse de CCR.
Avind in vedere ca prevederile sunt suspendate, nu pot s amai respinga cererea in temeiul acelui articol.
Am si eu de intabulat un apartament, astept sa publicedecizia CCR in MOf
Daca imi refuza intabularea le fac plangere pentru abuz in serviciu la registratorii de la cadastru.

@mihaippx: Urmareste mof si vezi cand o sa o publice. [editat]
Si nu depune cererea pana nu e publicata decizia ccr in mof, deoarece doar de atunci produce efecte.
Ultima modificare: Duminică, 28 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare imobil adjudecat mihaippx mihaippx 1. Care este procedura de intabulare a unui imobil adjudecat pe NCPC in cazul in care adjudecatarul nu doreste sa plateasca impozitul pe tranzactie in locul ... (vezi toată discuția)
Lnscriere provizorie in cartea funciara georgelex1978 georgelex1978 Buna ziua. Am urmatoarea speta: am facut cerere de inscriere PROVIZORIE in cartea funciara pentru un imobil adjudecat la licitatie in dec 2014. Aceasta cerere ... (vezi toată discuția)
Taxa pe transferul de proprietate imobil cumparat la licitatie O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! Am cumparat un imobil la licitatie, cu executare silita. Am inteles ca la OCPI nu vor accepta cererea de inscriere in CF fara chitanta cu valoarea ... (vezi toată discuția)