avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Voluntariatul este considerat experienta in domeniu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Voluntariatul este considerat experienta in domeniu?

Sunt absolventa a Facultatii de Drept 2014. Vreau sa ma inscriu la un concurs pentru un post in domeniu dar...cer acte doveditoare ale vechimii în muncă și în specialitatea postului.
Daca nu te angajeaza nimeni fara experienta, atunci de unde sa o dobandesti? Intrebarea mea este daca voluntariatul in domeniu este considerat experienta. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 09:45, 24 Decembrie 2014
Legea nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat :
art.10 (2) - Activitatea de voluntariat se considera experienta profesionala si/sau in specialitate, in functie de tipul activitatii, daca aceasta este realizata in domeniul studiilor absolvite.

Prin urmare, voluntariatul se considera ”experiență profesională și/sau în specialitate dacă acesta este realizat în domeniul studiilor absolvite”.
Se fac angajari de personal fara experienta dar salariul este mic pentru ca in multe cazuri trebuie sa incepi cu pregatirea de la zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voluntariatul este vechime? dianamaria1234 dianamaria1234 Buna ziua! Urmeaza sa particip la un concurs pentru o functie la care se cer studii superioare si experienta in specialittea studiilor un an sau in domeniul ... (vezi toată discuția)
Legea voluntarului Anykha Anykha Buna ziua. Detin diploma de inginer in urma studiilor universitare si 11 ani vechime in domeniul de studiu (inginerie). De 2 ani am schimbat domeniul de ... (vezi toată discuția)
vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei mancipri mancipri Sunt absolvent Drept 2014 ( 240 credite), absolvent 2015 master Cooperare Internationala In Justitie (60 credite). Curs specializare 2016 Expert Prevenire si ... (vezi toată discuția)