avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCADRARE FUNCTIE CONFORM COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCADRARE FUNCTIE CONFORM COR

Salut ,

Lucrez din 2012 la filiala din Romania a unei companii multinationale pe postul de Asistent Manager Vanzari. La intrunirea de la sfarsitul acestui an superiorii mei (care nu sunt romani si pentru care eu ocupam postul de sales assistant) au decis promovarea mea pe postul de Junior Sales Manager insa in COR acesta functie/meserie nu exista iar persoana de la resurse mi-a spus ca ''sunt bine asa cum sunt "#-o .
Avand in vedere cele spuse si a faptului ca dupa promovarea mea a fost angajat un alt Asistent Manager (si mai ales pentru ca as vrea sa-mi fie atribuit ceea ce am castigat in 3 ani de munca foarte grei) intrebarea mea este care ar fi echivalentul in Romania pentru Junior Sales Manager, este cumva ceva de genul Director Vanzari Adjunct si daca da care ar fi codul conform COR (eu am gasit 121005 care este codul pt. director adjunct).

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:41, 28 Decembrie 2014
Secretara nu mai este secretară, ci asistent manager, frizerul sau coafeza se numesc hair-stylişti, directorul s-a transformat în manager, magazinerul este supply chain manager, iar şeful de echipă a devenit team leader. Acestor meserii, care au devenit peste noapte joburi li se adaugă altele, tot cu nume pompoase în limba engleză, care până acum câţiva ani nu existau pe piaţa românească. Indirect sales manager – coordonator al reţelei de parteneri – şi trade marketing manager – coordonator marketing şi vânzări – sunt două dintre cele mai răspândite funcţii care apar pe cărţile de vizită ale angajaţilor autohtoni. În companiile multinaţionale sau naţionale româneşti mai găseşti şi key account manager, adică responsabilul de vânzări pentru clienţi mari, industry solutions operations manager – şeful de vânzări directe. Dar,...DA va poate trece in contractul de munca Director Vanzari Adjunct,da bine in CV.
1. Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca
art.15 - Utilizarea Clasificarii ocupatiilor din Romania este obligatorie la completarea documentelor oficiale.

art.113
Constituie contraventie urmatoarele fapte:
....
b)neutilizarea Clasificarii ocupatiilor din Romania prevazute la art. 15;
.....

art. 114
(1)Contraventiile prevazute la art. 113 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a)cele prevazute la lit. a), b), f), h) si j), cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei;
.....

2. Director vanzari adjunct nu exista in COR.
Va multumesc pentru raspuns , am observat si eu ca nu exista director vanzari adjunct in COR ci doar Director adjunct (simplu) cod COR 121005.
Se poate utiliza acest cod 121005, este echivalentul pt. Junior Manager ?
Se poate utiliza acest cod cor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia in actul aditional nicoletatrenea nicoletatrenea Buan ziua In actul aditional de modificare de functie, se poate trece functia de director productie cu codul cor 121005? va multumesc (vezi toată discuția)
Asisetent manager este o functie de conducere sau de executie sorynnandrey sorynnandrey O colega de/a mea este angajata pe un astfel de post si vrea sa-si preainte demisia ........insa nu stiu excat la care dintre termenele de preaviz s-ar incadra ... (vezi toată discuția)
Probleme incadrare functie conform cor. Coco0588 Coco0588 Buna seara! Va rog sa ma ajutati in lamurirea unei situatii. La actualul loc de munca am fost angajata pe functia de Asistent Manager si dupa o luna mi ... (vezi toată discuția)