avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura si chitanta persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura si chitanta persoana fizica

O persoana juridica poate emite factura si chitanta catre o persoana fizica?Mentionez ca societatea efectueaza prestari servicii (lucrari constructii) pe baza unui contract si a unui deviz cel mult o data pe an! Pana acum am emis factura conform contract si am incasat numerar pe baza de chitanta. Am gresit?
Cel mai recent răspuns: madalin3d , utilizator 22:34, 29 Decembrie 2009
In discutia de fata problema nu era factura ci chitanta. Intrebarea era daca se incaseaza pe baza de chitanta sau este obligatorie casa de marcat pt activitatea respectiva.
Daca clientul solicita factura, ptr cei care vind cu amanuntul catre populatie este obligatorie emiterea facturii cf CF, indiferent daca clientul este PJ sau PF.
Este suficienta chitanta.....
va rog sa mai explicati odata ,,,,,,,am si eu o firma care face comert cu componente de calculator si reparatii calculatoare si am la fel multi clienti persoane fizice.Mentionez ca am dat si bonuri fiscale de pe casa de marcat din dotare dar si factura cu chitanta pe anumite componente de calculator .Este gresit ca am dat la o persoana fizica pe componente de calculator factura si chitanta in loc de factura si bon fiscal ??? as vrea sa mi se precizeze acest lucru .Daca e gresit si am facut aceste lucru dand factura si chitanta la persoana fizica ,care sunt sanctiunile la care sa ma astept ? Sau daca in aceasta perioada nu am avut nici un control si m-am pus la punct dand apoi numai factura si bon fiscal la persoane fizice ,am scapat de amenda ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta persoana fizica ContSters189283 ContSters189283 Buna ziua, as dori sa stiu, daca o persoana juridica, ce detine casa de marcat electronica are voie sa emita chitanta pe persoana fizica atunci cand aceasta ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)