avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestare hotarare adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestare hotarare adunare generala

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pot ataca o hatarare a asociatiei de proprietari daca au trecut mai mult de 45 de zile, cum scrie in lege, dar nu am fost instiintata in scris, asa cum scrie in aceeasi lege; de asemenea daca pot sa ma retrag din asociatia de proprietari printro simpla cerere asa cum se face inscrierea pt noii proprietari.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: toma necredinciosul , utilizator 16:46, 5 Ianuarie 2015
Hotararile se afiseaza la avizier si asa se ia la cunostinta. La dv. nu s-a procedat asa?
Si, da, puteti ataca hotararea, daca ea nu a fost adusa la cunostinta tuturor proprietarilor prin acest mijloc.

Puteti sa va retrageti din asociatie, dar faptul ca aveti o proprietate in condominiu va obliga prin lege sa respectati toate hotararile AG si deciziile comitetului executiv.
Practic prin iesirea din asociatie nu inseamna decat sa va pierdeti dreptul de a vota, a fi ales in conducerea asociatiei, dar obligatiile raman intacte.
1-Daca masurile adoptate de AG nu au fost aduse la cunostiinta tuturor proprietarilor prin afisare la loc vizibil,daca prin res[pectiva hotarare va sunt aduse prejudicii la interesele personale,sunteti indreptatit sa atacati respectiva hotarare in instanta
2-In orice moment aveti dreptul sa va retrageti din asociatia de proprietari-in acest sens adresati cerere oficiala inregistrata,dovada de confirmare
Aspectul ca intelegeti sa renuntati la calitatea de membru proprietar are drept consecinta reducerea drepturilor dvs,dar ca si obligatii va revin aceleasi ca la restul proprietarilor-inclusiv sa respectati hotararile AG
Dupa lege, contestarea se face in maxim 45 de zile ....
Legat de faptul ca aflu ca pot iesi dintr-o Asociatie de proprietari la dorinta mea, as vea sa va pun o intrebare:
Daca intr-o scara de bloc, care face parte dintr-o Asociatie mamut (24 de scari) toti proprietarii depun o cerere pt. a iesi din asociatie, si dupa ce au renuntat la acest statut pot sa-si creeze propria asociatie, doar pe scara respectiva ?

Va pun aceasta intrebare deoarece suntem intro situatie la care nu gasesc solutia legala, pasnica si de bun simt:
Nu vreau sa o lungesc, dar trebuie sa fac un pic de istorie, ca sa intelegeti ce ne doare si vrem sa rezolvam, si va cerem sfatul (am vazut aici din partea moderatorilor si a altor oameni activi sfaturi extrem de competente) :
- facem parte dintr-o asoc.de propr.foarte mare, mostenire din regimul anterior, si nereformat. Fostul presedinte s-a luptat f. mult sa ramana o singura asociatie atunci cand dupa revolutie toti voiam o rupere de sistemul vechi. Deci dansii au ramas cu o Asoc.f mare si cu mentalitatea la fel, noi platim, dar in rest sa nu ne intereseze ce.
- mentionez ca in urma cu cativa ani am reusit sa facem un contract cu o firma de telefonie, chirias, ,,EVIDENT,, conducerea Asoc. nu a privit acest lucru cu ochi buni, si toti voiau sa-si faca parte din acesti bani, presedintele ne-a spus de la obraz ca el si-a pus semnatura, deci merita ceva banuti. Am reusit sa-i tinem piept spunand sa ne arate baza legala si sa depuna in scris ca vrea acest lucru. Nu spun ca de atunci numai sicane, ca noi astia bogati. etc. Printre altele am reusit sa descopar si nereguli in evidente, din care am recuperat cam 50 milioane vechi.
- cam de vreo 10 ani eu nu-mi amintesc sa se fi afisat la inceput de an ca se face adunare generala, alegeri, realegeri. O singura data am reusit sa aflu ca va fi AG (eram intamplator la Asoc. si am auzit discutia dintre ei), dar cand am mers la data si ora stabilita, nu era nimeni, seara toti plecau de la Asoc. sa ma intrebau ce caut, - o ... adunarea nu se tine, nu este cvorum si nici de atunci nu a mai fost cvorum dar pe hartie sunt sigur ca totul e in regula.
- la sfarsitul anului trecut a murit fostul presedinte, in decembrie s-au convocat sefii de scara, dintre care eram prezenti doar vreo 5 6, si s-a hotarit ca la inceputul anului 2014 oricum trebuie AG, si vom alege atunci, pana atunci sa fie interimar vicepresedintele (care mentionez ca are loc de munca de 8 ore, deci la Asociatie sta doar cateva ore, evident nu poate sa rezolve nici macar 10% din probleme (24 scari de bloc, vreo 400 apartamente. Evident nu s-a tinut AG, decat probabil pe hartie,
- si multe alte motive care ne determina sa nu mai vrem sa fim in aceasta Asoc. Din pacate solutia cu alegerea altui presedinte agreat prin convocare AG cu 20% din propr. practic e apropape nerealizabila (nimeni nu va merge cu lista din usa in usa la alte scari etc) Si de altfel si asta este o problema, nu cred ca poti eficient sa conduci o asociatie atat de mare.
Deci vrem sa ne despartim, dar avem doi proprietari cu datorii foarte mari.
In cazul unuia dintre ei deja am ramas cu datoria neplatita pentru ca banca a vandut apartamentul dar Asoc. a OMIS SA DEPUNA PRIVILEGIU IMOBILIAR. Deci tot din cauza lor suntem in paguba. Celalalt proprietar are datorii acumulate de 180 mil. vechi, in cam 10 ani de zile. Deci tot incompetenta lor printre altele ca doar anul trecut au fost dati in judecata desi dupa Legea 230 dupa 90 de zile puteau face demersuri pt recuperare.
Cam lung, dar intrebare, cum am putea sa ne despartim, ce solutii propuneti, eventual asta cu iesire din asiciatie atuturor si infiintarea uneia noi ? cum sa facem cu datornicul ? il lasam la asociatia mare. Multumesc anticipat pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile administratiei locale in relatia cu o asociatie de proprietari? rebela_ikariam rebela_ikariam Buna ziua ! Asociatia de proprietari pe raza caruia domiciliez a avut ceva probleme in 2013, presedintele nemaidorind sa se ocupe de organizare, inmanand ... (vezi toată discuția)
Fără conducere în asociație licurici- licurici- Situația noastră este ca președintele AP a murit. Vicepreședintele s-a mutat la fiul lui în alt oras , dar are încă apartamentul în bloc, si nu mai ... (vezi toată discuția)
Divizare danuttan danuttan In cazul in care la prima sedinta extraordinara in vederea divizarii asociatiei,nu se intruneste cvorumul de 50% + 1 pentru adoptarea hotararii si stiind ca la ... (vezi toată discuția)