Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa stea arhiva asociatiei de locatari de la fostul administrator avand in vedere ca nu avem sediu sau o camera special amenajata sub cheie sa nu poata veni nimeni si sa rascoleasca prin acte si sa dispara din ele.(ma refer strict la conducere , presedinte,adm.cenzor).Poate sta la un membru din comitet?
Si a doua intrebare: cum se face predarea arhivei, in ce conditii ca sa nu se trezeasca maine , poimaine fostul admin. cu vorbe ca lipseste ceva.(este vorba de 8 ani)
Arhiva poate sta la un membru din comitet.
Se recomanda sigilarea intr-o cutie tip expeditie postala, se sigileaza cu data si e in regula.
Arhivele mai mari de 3 ani se pot casa, mai putin statele de plata salarii (care se arhiveaza separat).
elga50
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca aveti un subsol, cumparati un modul de suspendat - gen mobilier de bucatarie - si il montati in subsol pe un perete. Depozitati acolo tot ce aveti ca arhiva. Cand va mai trebuie spatiu, mai cumparati un modul.
Eu am afirmat ca se pastreaza 3 ani deoarece in instanta se prescriu sumele ce depasesc 3 ani.
In al doilea rand in cazul unei asociatii nu avem, de regula venituri: sa nu confundam cu o societate comerciala.
In al treilea rand bugetul de venituri si cheltuieli afirm ca in 90% din cazuri nu se intocmeste asa ceva. El e un document formal. In primul rand lipseste capitolul VENITURI, asociatia fiind non-profit.
Si nu in ultimul rand, reamintesc ca am intrat in era informatica si e un anacronism sa zici ca se pastreaza 50 de ani un stat de plata la o femeie de serviciu: eu am pledat pentru latura practica, nu precizari legale care nu mai sunt de actualitate.
Reamintesc ca s-au desfiintat si celebrele carti de munca: acum totul este in calculatoarele statului ...
Arhivare
SIE
Cat timp de la emiterea unui document fiscal se pastreaza? Ma refer la declaratia 200, 260 si altele, emise de anafg.
O zi buna! (vezi toată discuția)