avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Arhivare
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Arhivare

Cat timp de la emiterea unui document fiscal se pastreaza? Ma refer la declaratia 200, 260 si altele, emise de anafg.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 10:49, 7 Ianuarie 2017
"In ceea ce priveste declaratiile fiscale, este recomandat ca acestea sa se pastreze cel putin pe perioada din cadrul termenului de prescriptie a dreptului de a stabili obligatii fiscale".
[ link extern ]

Vedeti si acest articol : Arhivarea declaratiilor fiscale
[ link extern ] /
~ Conținut șters la cerere ~
Documentele contabile au act normativ special pentru arhivare. Act normativ cu carcater special.

Dispozitii privind arhivarea si pastrarea registrelor si a documentelor financiar-contabile se regasesc in Sectiunea F din Norma metodologica de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile, aprobata prin OMEF 3512/2008
Termenul de pastrare al acestor documente trebuie sa fie prevazut in nomenclatorul societatii.
De regula, aceste declaratii primesc un T.P. in nomenclator de 10 ani. Ultimul cuvant il au cei de la Arhivele Nationale care trebuie sa va aprobe acest nomenclator si implicit si termenele de pastrare prevazute in el pe departamente/genuri de documente/termene de pastrare.
Termen de păstrare 10 ani prevăzut în Nomenclatorul Arhivistic propriu confirmat de structura competentă teritorial a Arhivelor Naționale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de pastrare documente m2008 m2008 Pentru un cabinet inidividual medicina de familie as vrea sa stiu cat timp trebuie pastrate urmatoarele documente (avand date incepand din anul 2000): -state ... (vezi toată discuția)
Legea contabilitatii actualizata amalianeag amalianeag Ma ajutati cu Legea contabilitatii actualizata? Ma intereseaza in mod special termenele de pastrare a documentelor justificative si a registrelor de contab, ... (vezi toată discuția)
Casare documente expirate fundatie Fundatia A Fundatia A Buna ziua Sint presedintele Consiliului Director al unei mici fundatii, infiintata in 1998, care acorda burse studentilor in dificultate.Va adresez ... (vezi toată discuția)