avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1332 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Buna ziua.Sunt angajat cu carte de munca de 5 ani,iar din 9 septembrie 2014 am si stimulentu de insertie pentru copil timp de 2 ani.Problema mea este urmatoarea:
-lucrez intr-un supermarket si in luna decembrie nea tinut mai mult la servici(ca de sarbatori)promitandune ca ne platesc orele suplimentare.
Din experienta mea la firma,nu ne-au platit ore suplimentare in nici un an si m-am cam saturat sa muncesc degeaba.ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:49, 3 Ianuarie 2015
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.....
Fiti atent ca daca nu mai aveti salariu pierdeti si stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca suplimentara neplatita constantin pricope constantin pricope Angajatorul mă obligă să fac ore suplimentare ca ”ajutor pentru binele firmei” spunând că sunt ore trecute la rezervă în contul firmei și ... (vezi toată discuția)
E normal? Ferenczagnes Ferenczagnes Lucrez la o firmă nonstop , e normal să lucrez 240-268 de ore pe lună și să fiu plătită cu 1450 de lei , având în vedere că lucrez 24 de ore și în ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare cu forta peste limita legala mihneatodorov mihneatodorov Buna ziua, Lucrez la o companie de consultanta din domeniul contabil, si am o problema pe care nu stiu cum sa o adresez. In ultimele 3 luni, am avut, ... (vezi toată discuția)