Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca testamentul autentic poate fi atacat dupa moartea defunctului.Am o batrana care nu e ruda cu mine si a dorit sa imi lase casa si gradina mie prin testament autentic cu clauza.Mentionez ca nu are sot copii, si parinti dar are un frate.Doresc sa stiu daca dupa moartea ei testamentul poate fi atacat.Va multumesc.
Testamentul cu clauza......adica!? Ca va roagă sa o înmormântati crestineste sau in religia dansei si sa pastrati datinile religioase?! La ce se referă ceea ce numiti clauza?!
Daca testamentul este autentic si nu exista mostenitori rezervatari cam greu sa fie anulat in justiție . In principiu orice act este anulabil, insa cred ca in cazul Dvs șansele sunt minime.
Testamentul poate fi atacat doar daca exista o motivatie, in sensul a se incerca sa se dovedească faptul ca nu avea discernământ la momentul autentificării. In functie de vârsta sau starea de sanatate, se solicita act medical din care sa rezulte discernământul.
Mostenire
iulianamaria
Buna ziua. Am o intrebare. De un an de zile am grija de o batrana, care e si vecina cu mine. Tot acum un an, am fost impreuna la un notar si a semnat un ... (vezi toată discuția)