avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca testamentul autentic poate fi atacat dupa moartea defunctului.Am o batrana care nu e ruda cu mine si a dorit sa imi lase casa si gradina mie prin testament autentic cu clauza.Mentionez ca nu are sot copii, si parinti dar are un frate.Doresc sa stiu daca dupa moartea ei testamentul poate fi atacat.Va multumesc.
Testamentul cu clauza......adica!? Ca va roagă sa o înmormântati crestineste sau in religia dansei si sa pastrati datinile religioase?! La ce se referă ceea ce numiti clauza?!

Daca testamentul este autentic si nu exista mostenitori rezervatari cam greu sa fie anulat in justiție . In principiu orice act este anulabil, insa cred ca in cazul Dvs șansele sunt minime.
Testamentul poate fi atacat doar daca exista o motivatie, in sensul a se incerca sa se dovedească faptul ca nu avea discernământ la momentul autentificării. In functie de vârsta sau starea de sanatate, se solicita act medical din care sa rezulte discernământul.
@Joha Da sa am grija de dansa cat e in viata si dupa....Va multumesc din suflet pentru raspuns. O seara buna.
Cat e in viața nu se poate..... Nu mai este testament ci contract de întreținere....atenție ! Stiti clar ce act ati încheiat sau a încheiat doamna?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire iulianamaria iulianamaria Buna ziua. Am o intrebare. De un an de zile am grija de o batrana, care e si vecina cu mine. Tot acum un an, am fost impreuna la un notar si a semnat un ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Drept civil testament berronike berronike Timp de un an si jumatate am ingrijit un batran imobilizat la pat cu sechele A.V.C. (hemiplegie), dar si bolnav psihic fara punere sub interdictie prin ... (vezi toată discuția)