avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

am un copil de 1 an si 4 luni (sept 2013) pentru care iau indemnizatie de crrestere copil. am nascut din nou pe 6 ian 2015. mai am dreptul la indemnizatie si pt cel de-al doilea copil? daca da ce acte imi trebuiesc si unde trebuie depuse? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:18, 25 Ianuarie 2015
1. Deoarece ati nascut al doilea copil inainte de a se termina CCC1 nu mai beneficiati de concediu de maternitate, ci veti intra direct din CCC1 in CCC2.

2. Inainte de a se termina CCC1 veti face o cerere de prelungire a suspendarii contractului individual de munca pentru a intra in CCC2 si la care veti atasa copia certificatului de nastere a celui de al doilea copil.

3. Cand se va termina CCC1 veti intra direct in CCC2 si veti beneficia de aceeasi indemnizatie ca si pentru CCC1.
Cu o copie dupa decizia de suspendare a c.i.m. si o copie dupa certificatului de nastere a celui de al doilea copil va veti prezenta la Primarie si veti completa cererea pentru indemnizatie pentru CCC2 (nu mai aveti nevoie de alte acte deoarece le aveti la primul dosar).

4. art.9 din OUG 111/2010
(1) Concediul şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 5 şi 6, precum şi stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre naşteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2).

(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungeşte corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situaţii de natură a genera acest drept.

(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizaţie, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă.

(4) Pe perioada suprapunerii situaţiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu suma de 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.
Mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei lunar pana veti intra in CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pentru al doilea copil corladi corladi Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea celui de al doilea copilul Clauditza8686 Clauditza8686 Buna ziua! Am si eu o intrebare si va rog sa imi spuneti un raspuns ca sa stiu si eu. Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, am nascut primul copil ... (vezi toată discuția)
Prelungire indemnizatie crestere copil pt a doua nastere versiggia versiggia Buna ziua, as dori ,daca este posibil, sa fiu ajutat cu un raspuns referitor la prelungirea concediului de crestere copil. Sotia mea a nascut primul ... (vezi toată discuția)