Buna seara am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra.sunt casatorita de 6 ani si am un baietel de 5 ani si am introdus divortul de sot ptr urmatoarele motive:sotul este plecat de 3 ani in italia dar bani castigati ii trimite mamei sale iar mie soacra mea imi da 150_200 lei lunar.in decursul unui an sotul pune bani pe numele meu de 4 ori cate 300 euro dar bani sunt folositi ptr achitarea unei rate de 500 lei si platirea utilitatilor iar restul banilor imi sunt luati pe motiv ca nu stiu sa ii administrez.sotul vine acasa 1 luna pe an si atunci invata copilul sa spuna ca sunt o prostituata i sa aratat copilului filme ptr adulti si i se spunea ca asa face si mana lui si ca toate femeile sunt la fel.mentionez ca este foarte agresiv fizic si psihic.tot timpul ma ameninta ca o sa ma omoare si nimeni nu o sa ii faca nimic ptr ca are 2 rapoarte psihiatrice unul de la varsta de 14 ani si altul din timpul stagiului militar in care scrie intelect liminar 79 tulburari de comportament manifestate prin impulsivitate si nervozitate.problema este ca nu pot sa dovedesc nimic ptr ca eu stau singura cu copilul si nimeni nu stie nimic.astazi a aflat de divort si pe 8 ian vine acasa.mentionez ca sotul este plecat din 15 noiembrie si pana astazi nu a trimis nici un ban acasa eu si copilul fiind intretinuti de catre fratele meu si mama mea.intrebarea mea este are sanse sa imi ia copilul si pot sa divortez in regim de urgenta.va rog ajutati_ma sunt disperata.va multumesc
daca aveti dovada ca v-a amenintat puteti cere la judecatorie un ordin de restrictie in regim de urgenta se elibereaza in 24 ore din cate stiu eu, daca situatia este grava!!
Trebuie sa aveti rabdare.
Va trebuibsa dovediti in instanta tot ce veti sustine in actiunea de divort.
Daca nu dovediti riscati sa ramaneti casatorita...
Problema este ca eu stau singura cu minorul singura persoana care stie tot ce sa intamplat este mama mea ea poate fii citata ca martor?am inteles ca nu se poate ptr ca este ruda de gradul 1
Sfatul meu este sa parasiti domiciliul conjugal, daca considerati ca sotul dumneavoastra va avea un comportament violent. De asemenea, depuneti o adresa la dosarul de divort prin care aduceti la cunostinta instantei ca v-ati mutat la o adresa noua, pentru ca actele de procedura sa va fie comunicate acolo unde veti locui impreuna cu minorul.
In ceea ce priveste stabilirea autoritatii parintesti, aceasta conform prev legale in vigoare este comuna, insa domiciliul copilului aveti sanse foarte mari sa fie stabilit la dumneavoastra, atentie insa, se va efectua o ancheta sociala din partea Primariei la ambii parinti pentru a se stabili unde sunt cele mai bune conditii de crestere si ingrijire pentru minor.
Citatii nu ati primit inca de la Judecatorie, deoarece mai intai trebuie sa achitati taxa de timbru, iar ulterior in functie de numarul de dosare aflate pe rolul judecatoriei se fixeaza termen de judecata si veti fi citata.
Daca aveti motive serioase de temere ca sotul este agresiv si periculos, puteti solicita un ordin de protectie, formular gasiti online.
E o mare problema cu lipsa veniturilor, totusi. Trebuie sa asigurati intretinerea minorului, or fara venituri e dificil...
In afara de asta, nu vad probleme majore, sansele sunt mari ca minorul sa stea cu dv.
La motivele de divort ma tem ca nu au mare relevanta actele medicale de cand sotul aeva 14 ani sau din armata, cred ca a trecut ceva timp de atunci. Mai bine dovediti situatia concreta de fapt, cum va trateaza, cum nu isi intretine familia etc.