avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare - calculul termenului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare - calculul termenului

Am o problema cu reabilitarea judecatoreasca nu inteleg de cand incepe sa se scurga timpul ala de 2 ani sau 5 ani dupa caz am fost condamnat la 3 ani si 6 luni pentru ucidere din cupla ramas definitv in 13 04 2012 si am executat 1 an si 7 luni din pedeapsa pana in 18 11 2013. va atasez datele de pe cazier ; condamnat la 3,6 ani inchisoare pentru ucidere din culpa fapta pedepsita de art 178 aliniat 2,5 sivatamare corporala din culpa pedepsita de art 184 aliniat 2,4 cuaplicarea art 33 literab, 34 aliniat 1,litera b si aliniat 2 si apliarea art 71 aliniat 1, 2 art 64 aliniat 1 litera a teza 2 si litera b.Cu toate datele astea si articolele astea nu inteleg mai nimic cautand in lege asa ca va cer ajutorul dumneavoastra in ami spune cand pot fi apt pentru reabilitarea judecatoreasca.Rog cat mai explicit fara articole Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:55, 5 Ianuarie 2015
Datele acelea nu sunt suficiente, pentru ca data la care ati inceput executarea pedepsei o cunoasteti doar dvs, insa calculati 3 ani si 6 luni de la data incarcerarii, apoi adaugati cei 4 ani prevazuti de disp.art 166 si astfel veti afla data la care veti putea formula cerere la instanta pentru reabilitarea judecatoreasca a pedepsei aplicate.
Art. 166 n.c.pen.
Reabilitarea judecătorească
(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;
............................................
Art. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
............................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez ca ped. sa nu mai apara in cazier-termen reabilitare judecatoreasca? PORSCHE PORSCHE Buna ziua... sunt fost detinut, pe o perioada de 2,6 ani condamnarea cand sa terminat procesul a fost de 2,6 ani intrebarea mea este ce pot sa fac si cum pot ... (vezi toată discuția)
Condamnat la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni cu executare - cand pot depune cererea de reabilitare judecatoreasca? mogam59 mogam59 arestat pe 19.06.2016 , liberat conditionat 02.10.2018 , condamanat la 4,6 ani. cam cnd as putea depunse cerere de reabilitare judecatoreasca (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare- termen de reabilitare/calcul termen rzvrzv rzvrzv Am fost condamnat la 2 ani inchisoare in 2013 cu executare si eliberat conditionat in 2014...intrebarea mea este: cand pot sa-mi fac reabilitarea sa nu mai am ... (vezi toată discuția)